Omleto keksiukai su pievagrybiais pusryčiams, kepti orkaitėje

2024-11-04 Autorius Irma Kovalenko - vegetares_uzrasai

Omleto keksiukai su pievagrybiais pusryčiams, kepti orkaitėje
Omleto keksiukai su pievagrybiais yra puikus pasirinkimas sveikiems ir greitiems pusryčiams. Šis patiekalas sujungia visus pusryčių maistingumo komponentus: baltymus iš kiaušinių, vitaminų turtingus špinatus ir sotumo suteikiančius pievagrybius. Keksiukai kepti orkaitėje tampa lengvesni ir mažiau riebūs nei keptuvėje kepti omletai, tad jie puikiai tinka ieškantiems subalansuoto ir sveiko maisto. Be to, keksiukai yra patogūs nešiotis, todėl galite pasigaminti jų iš anksto ir pasiimti į darbą ar mokslus.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Pienas: Pieną galite pakeisti augaliniu pienu, pavyzdžiui, migdolų ar avižų pienu, jei siekiate sumažinti laktozės kiekį.
  • Kukurūzų miltai: Vietoje kukurūzų miltų galite naudoti avižinius miltus ar net paprastus kvietinius miltus.
  • Pievagrybiai: Pievagrybius galite pakeisti kitomis grybų rūšimis, pavyzdžiui, portobello ar šitake, jei norite intensyvesnio skonio.

Patiekalo gaminimo patarimai

Jeigu norite, kad keksiukai būtų ypatingai purūs, būtinai gerai išplakite kiaušinius iki vientisos ir lengvai putojančios masės. Taip pat įsitikinkite, kad orkaitė yra visiškai įkaitusi, kai dedate keksiukus kepti, kad jie tolygiai kiltų.

Kalorijos

  • Kalorijų kiekis iš viso: Apytiksliai 350 kcal
  • Kalorijos vienai porcijai: 87.5 kcal

Ingredientai

    • Kiaušiniai: 4 vnt.
    • Špinatai: gera sauja
    • Pievagrybiai: 100 g
    • Druska: žiupsnelis
    • Pipirai: žiupsnelis
    • Pienas: 100 ml
    • Kukurūzų miltai: 2 v. š.
    • Aliejus: šlakelis

    Recepto paruošimas

  1. 1. Paruoškite kiaušinių masę: Kiaušinius suplakite iki lengvos ir vientisos masės.
  2. 2. Įpilkite kukurūzų miltus, pieną, įberkite druskos, pipirų ir įlašinkite šlakelį aliejaus.
  3. Reklama
  4. 3. Vėl gerai suplakite, kad ingredientai tolygiai pasiskirstytų.
  5. 4. Pakepinkite daržoves: Keptuvėje lengvai apkepkite pievagrybius ir špinatus, kol jie suminkštės ir šiek tiek paruduos.
  6. 5. Surenkite keksiukus: Išdėliokite pakepintas daržoves į keksiukų formeles ir atsargiai užpilkite kiaušinių masę.
  7. 6. Kepkite orkaitėje: Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros ir kepkite keksiukus apie 20 minučių arba kol jie iškils ir taps gražiai auksiniai.
  8. 7. Patiekimas: Išimkite iš orkaitės ir leiskite trumpai atvėsti. Skanaus!
  9. 8. Santrauka: Omleto keksiukai su pievagrybiais yra lengvas, skanus ir sveikas pusryčių pasirinkimas, tinkantis visai šeimai. Šie keksiukai puikiai tinka pusryčiams ar lengvam užkandžiui dienos metu.
Recepto autorius vegetares_uzrasai
Skrebutis su avokadu ir kiaušiniu
(2)