Itin skanūs ir sultingi orkaitėje iškepti burokėlių kotletai - maltinukai su kietuoju sūriu. Toks burokėlių patiekalas tikrai patiks ne tik vegetarams, bet ir visavalgiams, kurie nori paįvairinti savo maisto racioną. :)
Ingredientai
virti burokėliai: 2 vidutinio dydžio (tinka ir iškepti orkaitėje)
1. Pirmiausia smulkia tarka sutarkuokite virtus burokėlius ir morką. Jeigu nuo tarkuotų burokėlių ir morkų susikaupė daugokai sulčių, jas būtų geriau nuspausti ir nupilti.
2. Sūrį taip pat sutarkuokite.
Reklama
3. Tuomet berkite avižų dribsnius, įspauskite česnako skiltelę ir jeigu norisi, pabarstykite druska. Gerai išmaišykite.
4. Tada formuokite norimo dydžio kotletus-maltinukus, juos dėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
5. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros.
6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje maždaug 10-12 minučių, apverskite ir dar pakepkite maždaug 10 minučių.
7. Patiekite su šviežiomis daržovėmis arba daržovių salotomis ir skanaukite! :)