Virtų avinžirnių kotletai su morkomis ir svogūnais

2024-02-28 Autorius WorldRecipes.lt

Virtų avinžirnių kotletai su morkomis ir svogūnais
Tokie virtų avinžirnių kotletai su morkomis ir svogūnais yra tikrų tikriausiais atradimas. Skonis labai geras, o didelis privalumas, kad jie dar ir sveiki! Bet tikriausiai didžiausias atradimas buvo tas, kad jie be galo patiko mano vaikams. Kiekvieną kartą, kai tik pagaminu, jie juos valgo su didžiuliu malonumu. Tad teks gaminti ir ateityje. O šiandien tai pamėginkite padaryti ir Jūs. :)

Beje, labai gardu tokius avinžirnių kotletukus skanauti su graikišku jogurtu.

Ingredientai

    • virti avinžirniai: 2 stiklinių
    • kiaušiniai: 1
    • grikių miltai: 2 valgomųjų šaukštų
    • svogūnai: 1
    • morkos: 0,5
    • pipirai
    • druska
    • ghee sviestas: 1 valgomojo šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių smulkiai supjaustytą svogūną bei sutarkuotą morką pakepame su ghee sviestu.
  2. 2. Tuomet avinžirnius maistinio smulkintuvo pagalba sumalame iki vienalytės masės.
  3. Reklama
  4. 3. Įmušame kiaušinį, įberiame miltus, keptas, atvėsusias daržoves, druską ir pipirus. Viską itin gerai išmaišome.
  5. 4. Tada šlapiomis rankomis formuojame kepsniukus bei juos kepame keptuvėje su ghee sviestu. Leidžiame apskrusti abiem pusėms.
  6. 5. Patiekiame ir skanaujame!
Sveika vegetariška burokėlių sriuba su lęšiais
(4)
Vegetariška kuskuso ir daržovių užkepėlė
(2)
Kalafiorų apkepas
(3)