Kalafiorų apkepas

2020-10-11 Autorius Septyni virtieniai

Kalafiorų apkepas
Užklydę į receptą ir matydami pavadinimą turbūt nepamąstote, kad nuotraukoje galėtų būti varškė. Bet jeigu kepimo indas su šiuo vaizdu būtų ištrauktas iš orkaitės ir stovėtų ant stalo, kažin ką būtumėte pagalvoję. 

Gal net ir seilė būtų nutysusi. Nors mūsų namuose seilėtis nėra įprasta. Be abejonės, šis kalafiorų apkepas yra vienas iš skaniausių man ir džiugiai galiu pasakyti, kad mano šeimai jis irgi patinka. Tad tikrai rekomenduoju išbandyti ir jums. 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • kalafiorai: 1 vidutinio dydžio
    • kiaušiniai: 1
    • grietinė: 100 mililitrų
    • tarkuotas fermentinis sūris: 2-3 valgomųjų šaukštų 
    • sviestas: 30 gramų
    • druska
    • juodi malti pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausiai įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių temperatūros.
  2. 2. Kalafiorą išskirstykite žiedynėliais ir sudėkite į kepimo indą (prieš tai apvirti nereikia). Užmeskite sviesto gabaliukų.
  3. Reklama
  4. 3. Grietinę suplakite su kiaušiniu, druska, pipirais.
  5. 4. Įmaišykite tarkuotą sūrį. Visą šį plakinį užpilkite ant kalafioro.
  6. 5. Kepkite maždaug 20 minučių. Valgykite karštą. Skanaus.
  7. kalafiorų apkepas
  8. 6. Rekomendacija: Daugiau vegetariškų receptų rasite: Vegetariški patiekalai.
Mažieji kukurūzų blyneliai
(4)
Baklažanų suktinukai su riešutais
(10)
Vegetariški balandėliai be mėsos
(8)