Patisonų troškinys su pomidorais ir sūriu

2023-09-08 Autorius WorldRecipes.lt

Patisonų troškinys su pomidorais ir sūriu
Vakar išmėginau mano visų draugių labai išliaupsintą patisonų troškinį su pomidorais ir sūriu. Buvo labai skanu su skrudinta duonele, bet mano skoniui sūrio per daug - kitą kartą dėčiau jo mažiau, nors mano vyras sakė, kad sūrio galėtų būti dar daugiau. Tad jo drąsiai dėkite pagal savo skonį, nes panašu, kad kiekvienam žmogui čia bus skirtingai. Ir jeigu norisi paeksperimentuoi, galima atskirti patiekti tarkuoto parmezano, kad visi galėtų užsibarstyti tiesiai į lėkštę. Būtinai pamėginkite jau dabar!

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • patisonų: 1
    • pomidorų: 3
    • svogūnų: 1
    • tarkuoto sūrio: 200 gramų
    • alyvuogių aliejaus
    • druskos
    • juodųjų pipirų
    • sultinio: 1 kubelio
    • baziliko

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia patisoną nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite kubeliais.
  2. 2. Tada svogūnus supjaustykite pusžiedžiais.
  3. Reklama
  4. 3. Pomidorus nuplikykite, nulupkite ir supjaustykite stambiais gabaliukais.
  5. 4. Keptuvėje įkaitinkite keletą šaukštų aliejaus ir suberkite patisonus. Pagardinkite sutrupintu sultinio kubeliu ir kepinkite maždaug 5 minutes uždengę dangčiu.
  6. 5. Tuomet suberkite svogūnus ir troškinkite dar maždaug 8 minutes, kartas nuo karto pamaišydami.
  7. 6. Po to sudėkite pomidorus, pagardinkite druska, pipirais ir dar patroškinkite maždaug 10 minučių be dangčio.
  8. 7. Daržovėms išsitroškinus, suberkite tarkuotą sūrį, uždenkite ir palikite maždaug vienai minutei, kad sūris išsilydytų.
  9. 8. Pabarstykite šviežiais bazilikais ir patiekite su šviežia duonele. Skanaukite!
Patisonų troškinys su pomidorais ir sūriu
Kopūstų apkepas su daržovėmis
(15)
Raudonųjų lęšių sriuba su morkomis
(4)