Troškinti burokėliai su grietine ir sviestu

2021-12-30 Autorius Skanauk su Aušra

Troškinti burokėliai su grietine ir sviestu
Vienu metu nutiko taip, kad prisiviriau per daug burokėlių. Įvairios mišrainės jau buvo kiek pabodusios, tad pradėjau galvoti, kad troškinti burokėliai gali būti nuostabi idėja.

Ir tikrai labai gardu! Burokėliams nuostabų skonį suteikia grietinė, balzaminis actas ir šiek tiek cukraus.

Jei ir Jūs vis dar nežinote, ką nuveikti su virtais burokėliais, labai rekomenduoju šį receptą.

Aš troškintus burokėlius patiekiau su virtais grikiais, skandinaviška silke garstyčių padaže ir avokadu. Skanūs pietūs buvo garantuoti! 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • virti burokėliai: 3 (dideli)
    • smulkiai supjaustyti svogūnai: 0,5
    • sviestas: 3 valgomųjų šaukštų
    • grietinė: 2 valgomųjų šaukštų
    • balzaminis actas: 1 valgomojo šaukšto
    • cukrus: 2 arbatinių šaukštelių
    • druska
    • juodieji pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia išvirtus burokėlius supjaustome šiaudeliais.
  2. 2. Tada keptuvėje ant vidutinės temperatūros įkaitiname sviestą.
  3. Reklama
  4. 3. Suberiame svogūną ir jį apkepame, kol tampa lengvai auksinės spalvos.
  5. 4. Tuomet suberiame burokėlius, grietinę, cukrų, actą, druską ir pipirus. Viską išmaišome ir troškiname ant žemos temperatūros maždaug 5-6 minutes.
  6. 5. Patiekiame ir skanaujame!
Troškinti burokėliai su grietine ir sviestu
Salotos su feta ir bolivine balanda
(2)
Kopūstas troškintas vyne
(1)