Sluoksniuotos bemielės tešlos pyragėliai su kario-pupelių įdaru

2024-01-10 Autorius WorldRecipes.lt

Sluoksniuotos bemielės tešlos pyragėliai su kario-pupelių įdaru
Tokius pyragėlius itin dažnai skanaudavau, kol studijavau Anglijoje, ten jie vadinasi "Curry bean pastry". Savo forma jie kažkiek primena kibinus, tik paruošti iš sluoksniuotos tešlos su aštriu kario ir pupelių įdaru. Neseniai pamėginau atgaminti tokius savo namuose, skoniu gavosi tikrai fantastiški, tik pagal formą ne kaip kibinai, o plokšti čeburekai gavosi. :)

Pyragėliai tikrai sotūs, dariau didelius, tai vieno visiškai užtenka pavalgymui. Prikepiau iš dvigubos normos ir visą savaitę turėjau vakarienei su mėgstama arbata. Valgė net ir mano vyras, kuris, kaip jau esu ne kartą minėjusi, be mėsos vakarienės metu negali, bet čia jos visai nepasigedo. :)

Ingredientai

    • sluoksniuotos bemielės tešlos: 500 gramų
    • konservuotų pupelių: 1 indelio (baltų arba raudonų)
    • svogūnų: 1
    • česnakas: 1 skiltelės
    • kario: 2 arbatinių šaukštelių
    • ciberžolės: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • kajeno pipirų: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
    • maltų saldžiųjų paprikų: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • druskos
    • juodųjų pipirų
    • aliejaus
    • kiaušinių: 1

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia sluoksniuotą tešlą išimkite ir palikite maždaug 60 minučių, kad atšiltų.
  2. 2. Keptuvėje ant aliejaus apkepinkite susmulkintus svogūnus.
  3. Reklama
  4. 3. Suberkite prieskonius, išspauskite česnaką ir suberkite nusunktas pupeles. Minutėlę pakaitinkite, kad atsiskleistų prieskonių aromatas ir nukelkite nuo kaitros.
  5. 4. Tuomet viską sutrinkite blenderiu - mūsų pyragėlių įdaras paruoštas.
  6. 5. Po to tešlą padalinkite į šešis pailgus lakštelius, pakočiokite ir pridėkite pasiruošto įdaro.
  7. 6. Užspauskite, kraštus patepkite plaktu kiaušiniu ir kepkite iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15 minučių.
  8. 7. Galite valgyti ir šiltus, bet man asmeniškai jie skanesni jau atvėsę. Pasilepinkite!
Keptuvėje kepti veganiški geltonų žirnių kepsneliai su kario padažu
(4)
Morkų humusas, keptas orkaitėje
(1)
Saldžiarūgščiai burokėliai
(23)