Orkaitėje keptos šakninės daržovės

2023-06-13 Autorius WorldRecipes.lt

Orkaitėje keptos šakninės daržovės
Orkaitėje iškeptos šakninės daržovės pasižymi savo sodriu ir išraiškingu skoniu. Jos gali būti patiektos tiek kaip garnyras, tiek kaip pagrindinis patiekalas. Kad daržovės vienodai apskrustų, svarbiausia rekomenduoju į kepimo skardą jas sudėti vienu sluoksniu. Druskos iki 1 gramo / 100 gramų, visiškai be pieno produktų, be pridėtinio cukraus, be glitimo, tausojantis, augalinis, daug daržovių, daug skaidulinių medžiagų. Viskas ko reikia žmogaus organizmui. Pas mus šis patiekalas "prigijo" kaip garnyras ir dabar dažnai yra valgomas prie kitų įvairiausių patiekalų. 

Ingredientai

    • įvairios šakninės daržovės: 1 kilogramo (morkos, bulvės, pastarnokai, gumbiniai salierai, burokėliai)
    • raudonieji svogūnai: 2 didelių
    • aliejus: 3 valgomųjų šaukštų (tinkamas terminiam apdorojimui)
    • įvairios džiovintos žolelės: 1-2 valgomųjų šaukštų (rozmarinas, čiobrelis, raudonėlis)
    • druska: žiupsnio
    • šviežiai malti juodieji pipirai: žiupsnio
    • saulėgrąžos: 0,5 stiklinės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
  2. 2. Visas daržoves supjaustome vidutinio panašaus dydžio gabaliukais ir sudedame į kepimo skardą.
  3. Reklama
  4. 3. Tada apšlakstome aliejumi, užberiame džiovintų žolelių, druskos, pipirų ir viską gerai rankomis išmaišome, kad visos daržovės pasidengtų aliejumi ir prieskoniais.
  5. 4. Patarimas: Išdėliojame daržoves vienu sluoksniu, kad šios gražiau apskrustų ir būtų traškesnės.
  6. 5. Kepame maždaug pusvalandį, kol daržovės iškepa ir lengvai apskrunda.
  7. 6. Keptuvėje apkepame saulėgrąžas kelias minutes, kol jos švelniai paruduoja.
  8. 7. Užberiame saulėgrąžas ant orkaitėje iškeptų daržovių prieš pat patiekimą, kad neprarastų traškumo. Skanaujame!

Marija

Būtinai išmėginsiu šį receptą. Tikrai labai skaniai atrodo. :)
Atsakyti
Avinžirniai su burokėliais ir feta sūriu
(1)