Perlinės kruopos, troškintos aluje

2018-11-05 Autorius Visko po trupinėlį

Perlinės kruopos, troškintos aluje
Pamačiau šį receptą per TV kulinarinę laidą, ten jis buvo ruošiamas kaip garnyras. Nusprendžiau, kad būtinai reikia išbandyti. Man asmeniškai labai patiko, tik jį tikrai galima valgyti ir kaip pagrindinį patiekalą.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • perlinės kruopos: 300 gramų
    • česnakas: 3 skiltelių
    • svogūnai: 1
    • morkos: 3
    • aliejus: 2-3 valgomųjų šaukštų
    • alus: 1 stiklinės
    • sviestas: 2 mažų gabaliukų
    • druska
    • pipirai
    • žalumynai (pagal skonį)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių perlines kruopas užmerkite vandenyje mažiausiai porai valandų (o dar geriau užmerkite iš vakaro).
  2. 2. Tuomet česnaką sukapokite, svogūną supjaustykite smulkiais gabaliukais. Morkas susmulkinkite blenderyje (arba tiesiog sutarkuokite burokinės tarkos pagalba).
  3. Reklama
  4. 3. Tada daržoves apkepinkite įkaitintoje keptuvėje.
  5. 4. Po to suberkite į puodą perlines kruopas, apkepintas daržoves, supilkite alų, uždenkite dangčiu bei troškinkite maždaug 20 minučių.
  6. 5. Baigus troškinti įmeskite sviestą, o patiekdamos pabarstykite žalumynais. Skanaukite!
  7. 6. Rekomendacija: Daugiau perlinių kruopų receptų rasite: Perlinės kruopos.
Įdaryti makaronai su rikota sūriu ir špinatais
(2)
Pupelės su voveraitėmis
(1)
Veganiškas rūkytas ir prieskoniuotas cheddar'o sūris
(1)