Traškūs kalafiorai - žiediniai kopūstai kepti tešloje

2019-09-20 Autorius Donata Valantinaitė

Traškūs kalafiorai - žiediniai kopūstai kepti tešloje
Ar Jūs mėgstate žiedinius kopūstus (kalafiorus)? Jeigu ne, Jūs tikriausiai nežinote, kaip juos pagaminti neįtikėtinai gardžius bei kvepiančius! 

Išties, tinkamai paruošti žiediniai kopūstai tešloje yra itin malonaus skonio. Neįtikėtinai gardūs, kvepiantys ir subtiliai traškia pluta. Šis užkandis nepaliks nė vieno abejingo. Tikrai labai nesudėtinga jį paruošti: sudedamosios dalys yra labai paprastos bei visiems prieinamos. 

Ingredientai

    • žiedinių kopūstų (kalafiorų): 300-400 gramų
    • kvietinių miltų: 50 gramų
    • grietinės: 100 gramų (arba natūralaus jogurto)
    • kiaušinių: 1
    • česnako: 1 skiltelės
    • kepimo miltelių: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • maltų paprikos miltelių: 1 šaukštelio
    • šviežių krapų
    • druskos
    • maltų juodųjų pipirų
    • augalinio aliejaus

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia žiedinį kopūstą gerai nuplauname bei padaliname nedideliais gabaliukais.
  2. 2. Tuomet sudedame į puodą su vandeniu ir palaukiame, kol vanduo užvirs.
  3. Reklama
  4. 3. Kai tik vanduo užverda, įberiame druskos pagal savo skonį.
  5. 4. Leidžiame kopūstams virti maždaug 5 minutes ir nukeliame nuo viryklės.
  6. 5. Tada kopūstus išimame iš vandens, sudedame į atskirą indą ir leidžiame atvėsti.
  7. 6. Per tą laiką, kol atvės, paruošiame tešlą. Tam mums prireiks gilaus indo, kuriame sumaišysime visus tešlos ingredientus.
  8. 7. Į pasiruoštą indą supilame 100 gramų grietinės (grietinę galite keisti natūraliu jogurtu). Atskirame inde išplakame kiaušinį ir supilame prie grietinės.
  9. 8. Susmulkiname česnako skiltelę. Smulkiai supjaustome šviežius krapus.
  10. 9. Sudedame į indą su grietine, taip pat miltus, druską, maltus juoduosius pipirus, kepimo miltelius, paprikos miltelius ir viską labai gerai sumaišome iki vientisos masės.
  11. 10. Supilame augalinį aliejų į keptuvę ir įkaitiname. Žiedinį kopūstą sudedame į tešlą ir apvoliojame, tada dedame į keptuvę. Kepame iš visų pusių iki aukso spalvos.
  12. 11. Patarimas: Česnakinis padažas fantastiškai prie šių kopūstų. Norėdamos jį pasigaminti, sumaišome grietinę, majonezą, supjaustytą česnaką ir šiek sukapotų krapų. Štai padažiukas ir pagamintas (ingredientų kiekius reguliuojame pagal savo skonį). Skanaus!
Traškūs kalafiorai - žiediniai kopūstai kepti tešloje

Jonita

Va čia tai skanumėlis. Tobulai gavosi!
Atsakyti
Šaltas užkandis Summer rolls su lašiša
(1)
Užkandžiai su lašiša ir sraigių ikrais
(1)
Sūrio spurgos su jalapenu
(10)
Bruschetta su pomidorais ir nduja
(1)
Marinuoto tofu vieno kąsnio užkandis su agurkais
(1)