Labai tiršta konservuotų pomidorų sriuba su virtais kiaušiniais

2021-03-12 Autorius Oditėlės blogas

Labai tiršta konservuotų pomidorų sriuba su virtais kiaušiniais
Tai labai skani ir tiršta konservuotų pomidorų sriuba. Ji ypač sušildys vėsiomis dienomis. Mūsų šeimai ji pateko tarp trijų pačių mėgstamiausių. 

Ingredientai

    • česnakas: 4 skiltelių
    • grūsta aitrioji paprika: žiupsnelio
    • smulkinti konservuoti pomidorai savo sultyse: 800 gramų
    • vanduo: 3 puodelių
    • druska
    • juodieji pipirai
    • kiaušiniai: 4
    • duona: 4 riekelių (naudoju čiabatą)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia plonais griežinėliais supjaustome 3 česnako skilteles.
  2. 2. Trumpai pakepiname įkaitintoje gilioje keptuvėje ant alyvuogių aliejaus užberdami aitriosios paprikos.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet į keptuvę supilame konservuotus pomidorus ir vandenį. Pagardiname druska bei juodaisiais pipirais.
  5. 4. Kai užverda, sumažiname kaitrą, uždengiame dangčiu ir verdame maždaug 10 minučių.
  6. 5. Per tą laiką, duonos riekeles sudedame į kepimo skardą, aptepame alyvuogių aliejumi ir kepame 180 laipsnių temperatūros orkaitėje, kol gražiai apskrunda.
  7. 6. Riekeles ištriname likusia česnako skiltele iš abiejų pusių.
  8. 7. Po to į mažą dubenėlį įmušame kiaušinį ir lėtai "išpilame" į keptuvę. Tą patį padarome su likusiais kiaušiniais, palikdami tarpus, kad jie visiškai nesiliestų vienas su kitu.
  9. 8. Uždengiame dangčiu ir verdame maždaug 3-4 minutes arba tol, kol baltymas sutvirtėja.
  10. 9. Į gilią lėkštę dedame duonos riekelę, ant viršaus - virtą kiaušinį ir užpilame pomidorus. Lepinamės neįprasta, bet labai skaniai sriuba!
  11. tiršta konservuotų pomidorų sriuba su virtais kiaušiniais
  12. 10. Rekomendacija: Daugiau pomidorų sriubų receptų rasite: Pomidorų sriubos.
Borsch - ukrainietiški barščiai
(4)
Šviežių žirnių sriuba
(5)