Pati skaniausia frikadelių sriuba su ryžiais. Ją aš gaminu su vištienos faršo, bet galite naudoti ir kitą mėgstamą.
Ingredientai
vištienos faršas: 300 gramų (arba kitas mėgstamas)
bulvės: 3
morkos: 2
laurų lapai: 2
aliejus: 2 šaukštų
malto imbiero milteliai: žiupsnelio
ryžiai: 1 saujos
prieskoniai maltai mėsai be druskos: 1 šaukštelio
druska: žiupsnelio
5 pipirų mišinys: žiupsnelio
smulkinti švieži krapai: žiupsnelio
vanduo: ~1,5 litro
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių maltą mėsą pagardinkite prieskoniais maltai mėsai be druskos, gerai išmaišykite bei atidėkite.
2. Tuomet morkas bei bulves nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Puode įkaitinkite aliejų bei apkepinkite morkas su bulvėmis. Užpilkite maždaug 1,5 litro vandens ir virkite.
Reklama
3. Tada kai vanduo užvirs, sudėkite laurų lapus, dėkite perplautus ryžius bei suformuotus norimo dydžio mėsos kukulaičius. Virkite maždaug 20 minučių.
4. Pagardinkite druska, pipirais bei maltu imbieru. Prieš patiekdamos berkite susmulkintus krapus. Jei norisi, galite pagardinti mėgiama grietine. Skanaus!
Audrūnė Ba
Skanu sriubytė, nieko neprikiši, tik aš ryžius kartais pakeičiu vermišeliais. Dėl įvairovės.
Atsakyti
Žana
Niekada nekepiau bulvių sriubai, reikės išbandyti,🤔🤤
Atsakyti
Audrūnė Ba
Atsakyti
Žana
Atsakyti