Bulvių pyragas su sūriu ir česnaku

Toks bulvių pyragas idealiai tinka pietums arba vakarienei pasninko metu, taip pat penktadieniams be mėsos. Jeigu norisi, žinoma, galite pagardinti kumpiu, mėgiama mėsa, grybais arba lašišos gabaliukais ir kiekvieną kartą gausite vis naują pyrago skonį. Šį kartą pateikiu Jums paprastą receptą be jokių pagardinimų, toks mums itin patiko, viduje gavosi minkštas purus, o iš viršaus traški ir labai skani plutelė.

Ingredientai

    • skustos bulvės: 800 gramų
    • kiaušiniai: 3
    • česnakas: 4-5 skiltelių
    • majonezas: 4 kupinų valgomųjų šaukštų
    • tarkuotas sūris: 150 gramų
    • krapai: 1 valgomojo šaukšto
    • druska
    • juodieji pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia bulves nuskuskite.
  2. nuskustos bulvės
  3. 2. Tada į dubenėlį įmuškite vieną kiaušinį, paplakite jį.
  4. 3. Suberkite 50 gramų sūrio ir susmulkintus krapus, išmaišykite.
  5. 4. Į kitą dubenį įmuškite 2 kiaušinius, juos paplakite.
  6. 5. Suberkite likusį sūrį (100 gramų), ir sutrintą arba smulkintą česnaką. Išmaišykite.
  7. bulvių pyrago ingredientai
  8. 6. Kitame dubenyje burokinės tarkos pagalba sutarkuokite bulves, įberkite druskos ir juodųjų pipirų.
  9. sutarkuotos bulvės
  10. 7. Supilkite kiaušinio mišinį su česnaku ir išmaišykite.
  11. 8. Tešlą sudėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą (aš pati naudojau 26x19 centimetrų dydžio), išlyginkite paviršių.
  12. bulvių pyrago tešla formoje
  13. 9. Ant viršaus plonu sluoksniu paskirstykite kiaušinio mišinį su krapais.
  14. 10. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 50 minučių.
  15. iškeptas bulvių pyragas
  16. 11. Jeigu norisi galite pagardinti krapais, valgyti su grietine arba pienu, pagal kiekvieno skonį ir norus. Skanaus!
  17. keptas bulvių pyragas
  18. 12. Rekomendacija: Daugiau bulvių pyragų receptų rasite: Bulvių pyragai.
  19. bulvių pyragas
Geriausi cepelinai su faršu
(2)
Tradiciniai močiutės bulviniai vėdarai
(42)