Avinžirniai su burokėliais ir feta sūriu

2022-04-03 Autorius WorldRecipes.lt

Avinžirniai su burokėliais ir feta sūriu
Jeigu iš anksto turėsite išsivirę arba išsikepę burokėlio, tai tokį avinžirnių patiekalą su feta sūriu pagaminsite labai greitai. Tai greitai pagaminamos, itin sveikos bei maistingos salotos - itin tinka lengviems pietums arba vakarienei. Avinžirniai yra tikrai labai sotūs, tad tokios salotos yra valgomos kaip pagrindinis patiekalas.

Aš asmeniškai šį patiekalą dažniausiai gaminu su keptais burokėliais orkaitėje, tiesiog visada gamindama kokį kitą patiekalą orkaitėje, dar šalia įdedu ir kepti burokėlių. Šitaip ekonomiškiau ir po to nereikia atskirai jų kepti vienų pačių.

Ingredientai

    • konservuoti avinžirniai: 400 gramų (tinka ir virti)
    • feta sūris: 200 gramų
    • burokėliai: 2 (išvirti arba iškepti orkaitėje)
    • špinatai: 4 saujų
    • raudonieji svogūnai: 0,5
    • pistacijos: 2 saujelių (galima ir nenaudoti)
    • alyvuogių aliejus: 4 valgomųjų šaukštų
    • šviežiai spaustos citrinos sultys: 4 valgomųjų šaukštų
    • džiovintas raudonėlis: poros žiupsnelių
    • malti juodieji pipirai: poros žiupsnelių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia konservuotus arba virtus avinžirnius nukošiame bei sudedame į gilesnę lėkštę.
  2. 2. Išvirtus arba iškeptus burokėlius nulupame bei supjaustome kubeliais (stambesniais arba mažesniais - kaip labiau norisi). Dedame prie avinžirnių, į tą pačią lėkštę.
  3. 3. Tada raudonąjį svogūną smulkiai sukapojame ir dedame į lėkštę.
  4. 4. Špinatus gerai nuplauname, nusausiname bei sudedame į lėkštę.
  5. 5. Įtrupiname fetos sūrį, sudedame susmulkintas pistacijas (jeigu naudosite), pabarstome pipirais bei raudonėliu.
  6. 6. Apšlakstome citrinų sultimis bei aliejumi. Išmaišome. Patiekiame ir skanaujame!
  7. 7. Rekomendacija: Daugiau avinžirnių receptų rasite: Receptai su avinžirniais.
Medaus ir garstyčių padažas salotoms
(6)
Grikių ir burokėlių salotos
(10)