Moliūgų risotto su ryžiais, vynu, grietinėle ir parmezano sūriu

2024-01-08 Autorius WorldRecipes.lt

Moliūgų risotto su ryžiais, vynu, grietinėle ir parmezano sūriu
Jau Jums pasakojau kaip pagaminti tikrą klasikinį itališką rizotą (risotto) ir Jūs tą receptą labai išgyrėte. O šiandien noriu parodyti improvizaciją su moliūgais, kuri mane be galo nustebino. Paruošimas tikrai nėra sudėtingesnis, bet skonis labai įdomus ir vertas Jūsų mėginimo pagaminti. Galiu pasakyti labai drąsiai, kad kai tik namuose turėsiu moliūgų, būtinai gaminsiu šią versiją. O tais metų sezonais, kai jo neturėsiu, liksiu prie klasikos. Tad pamėginkite. :)

Ingredientai

    • moliūgų: 500 gramų
    • ryžių: 200 gramų
    • svogūnų: 1
    • česnako: 2 skiltelių
    • sviesto: 30 gramų
    • baltojo vyno: 100 mililitrų
    • parmezano sūrio: 150 gramų
    • vištienos sultinio: 1500 mililitrų
    • 12% riebumo grietinėlės: 100 mililitrų
    • muskato: 1 arbatinio šaukštelio
    • druskos
    • juodųjų pipirų
    • alyvuogių aliejaus
    • kumino: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • petražolių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia svogūnus susmulkinkite bei apkepkite ant šlakelio aliejaus ir sviesto.
  2. 2. Tuomet sudėkite moliūgo kubelius, šiek tiek pakepiname.
  3. 3. Suberkite ryžius, maišykite kol pasidarys tarsi stikliniai.
  4. 4. Tada užpilkite viską vynu ir patroškinkite kol alkoholis išgaruos.
  5. 5. Pagardinkite druska, pipirais, prieskoniais, česnaku, na ir pradėkite maišyti risotto - po truputį vis pilkite karštą sultinį ir maišykite, kol susigers, vėl pilkite sultinio, vėl maišykite - šitaip kol ryžiai visą sugers.
  6. 6. Pabaigoje įmaišykite grietinėlę.
  7. 7. Kai jau rizotas pasidaro kreminis, nukelkite nuo kaitros ir dar karštą apibarstykite tarkuotu parmezanu. Dalį sūrio aš pati labai mėgstu atidėti ir patiekti į stalą atskirai. Skanaukite!
Šiltos itališkos perlinių kruopų salotos
(6)
Ryžiais ir feta įdaryti pomidorai
(1)
Veganiškas rūkytas ir prieskoniuotas cheddar'o sūris
(1)