Jau Jums pasakojau kaip pagaminti tikrą klasikinį itališką rizotą (risotto) ir Jūs tą receptą labai išgyrėte. O šiandien noriu parodyti improvizaciją su moliūgais, kuri mane be galo nustebino. Paruošimas tikrai nėra sudėtingesnis, bet skonis labai įdomus ir vertas Jūsų mėginimo pagaminti. Galiu pasakyti labai drąsiai, kad kai tik namuose turėsiu moliūgų, būtinai gaminsiu šią versiją. O tais metų sezonais, kai jo neturėsiu, liksiu prie klasikos. Tad pamėginkite. :)
Ingredientai
moliūgų: 500 gramų
ryžių: 200 gramų
svogūnų: 1
česnako: 2 skiltelių
sviesto: 30 gramų
baltojo vyno: 100 mililitrų
parmezano sūrio: 150 gramų
vištienos sultinio: 1500 mililitrų
12% riebumo grietinėlės: 100 mililitrų
muskato: 1 arbatinio šaukštelio
druskos
juodųjų pipirų
alyvuogių aliejaus
kumino: 0,5 arbatinio šaukštelio
petražolių
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia svogūnus susmulkinkite bei apkepkite ant šlakelio aliejaus ir sviesto.
2. Tuomet sudėkite moliūgo kubelius, šiek tiek pakepiname.
3. Suberkite ryžius, maišykite kol pasidarys tarsi stikliniai.
4. Tada užpilkite viską vynu ir patroškinkite kol alkoholis išgaruos.
5. Pagardinkite druska, pipirais, prieskoniais, česnaku, na ir pradėkite maišyti risotto - po truputį vis pilkite karštą sultinį ir maišykite, kol susigers, vėl pilkite sultinio, vėl maišykite - šitaip kol ryžiai visą sugers.
6. Pabaigoje įmaišykite grietinėlę.
7. Kai jau rizotas pasidaro kreminis, nukelkite nuo kaitros ir dar karštą apibarstykite tarkuotu parmezanu. Dalį sūrio aš pati labai mėgstu atidėti ir patiekti į stalą atskirai. Skanaukite!