Baklažanų ir fetos sūrio apkepas su parmezanu

2023-09-29 Autorius WorldRecipes.lt

Baklažanų ir fetos sūrio apkepas su parmezanu
Šį kartą pristatau Jums savo labai mylimą baklažanų apkepą su fetos ir parmezano sūrio. Tokį apkepą mes dažnai pasirenkame labai greitai šeimos vakarienei ir niekada nenusiviliame. Paruošti tikrai nesunku, didžiąją dalį darbo už mus atlieka orkaitė. Ingredientai taip pat itin paprasti ir nebrangūs. O tokius patiekalus aš dažnai labai mėgstu, nes galiu daugiau laiko skirti sau. Pamėginkite šį receptą ir Jūs. :) 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • baklažanų: 1
    • miltų: 2 valgomųjų šaukštų
    • pomidorų tyrės: 1 stiklinės
    • feta sūrio: 150 gramų
    • parmezano: 50 gramų
    • rozmarino
    • baziliko
    • alyvuogių aliejaus
    • druskos
    • pipirų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia baklažaną supjaustykite riekelėmis, pabarstykite druska ir palikite maždaug 10 minučių, kol išsiskirs sultys.
  2. 2. Po to nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
  3. Reklama
  4. 3. Apvoliokite riekeles miltuose, perteklių nukratykite ir kepkite įkaitintame aliejuje, kol gražiai pagelsta.
  5. 4. Tuomet į kepimo formą supilkite pomidorų tyrę, pagardinkite ją bazilikais, druska, pipirais.
  6. 5. Išdėliokite baklažanų riekeles.
  7. 6. Fetą sūrį sutrupinkite, sumaišykite su parmezanu ir rozmarinu.
  8. 7. Suberkite sūrį ant baklažanų ir kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15-20 minučių.
  9. 8. Patiekite ir skanaukite!
Pupelių užtepėlė
(2)