Pupelių karis - troškinys su daržovėmis ir bulvėmis

2024-02-08 Autorius WorldRecipes.lt

Pupelių karis - troškinys su daržovėmis ir bulvėmis
Šiandien Jums parodysiu troškinį, kurį labai mėgstu. Nors ir esu visavalgė, bet kartais mėgstu įlįsti į vegetarišką virtuvę ir pasižvalgydami įdomesnių ir dar neragautų patiekalų. Nors vyras šiuo mano pomėgiu nelabai džiaugiasi, bet šį kartą nesiskundė ir jis, nes sakė, kad toks pupelių karis gaunasi tikrai skanus ir sotus. Paruošti nėra sunku - didžiausias darbas išvirti pupeles, o visa kita tikrai paprasta. Garantuotai šis patiekalas bus kartojamas ir ateityje. Pamėginkite! :)

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • baltųjų pupelių: 1,5 stiklinės
    • svogūnų: 1
    • morkų: 1
    • geltonųjų paprikų: 0,5
    • pomidorų: 2
    • česnako: 2 skiltelių
    • bulvių: 1
    • sviesto: 2 valgomųjų šaukštų
    • pomidorų pastos: 2 valgomųjų šaukštų
    • baziliko
    • krapų
    • kario
    • maltos saldžiosios paprikos
    • druskos
    • juodųjų pipirų
    • aliejaus

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia pupeles užmerkite vandenyje visai nakčiai.
  2. 2. Kitą dieną išvirkite pupeles maždaug 40 minučių nesūdytame vandenyje.
  3. Reklama
  4. 3. Tada gilioje keptuvėje ant šlakelio aliejaus apkepinkite susmulkintus svogūnus, sutarkuotą morką ir papriką.
  5. 4. Berkite raudonus prieskonius ir pomidorų pastą.
  6. 5. Pomidorus nuplikykite, nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Sudėkite į keptuvę ir patroškinkite.
  7. 6. Po to sudėkite stambiai tarkuotą bulvę ir nusunktas pupeles. Gausiai pagardinkite druska, pipirais, berkite žoleles, įdėkite sviesto. Troškinkite, vis įpildami šiek tiek vandens, kol bulvės "paleis" krakmolą ir troškinys sutirštės.
  8. 7. Pabaigoje įspauskite česnako.
  9. 8. Labai skanu patiekti su virtais ryžiais ir salotomis. Mes šį kartą pasirinkome valgyti su agurkų-fetos salotomis: agurkų griežinėlius pagardinkite šaukštu graikiško jogurto, patrupinkite fetos sūrio ir krapų.
Veganiška Tofu kiaušinienė
(1)