Orkaitėje keptos bulvių skiltelės su parmezano sūriu ir česnakiniu padažu

2017-10-17 Autorius Oditėlės blogas

Orkaitėje keptos bulvių skiltelės su parmezano sūriu ir česnakiniu padažu
Šitaip iškeptos bulvių skiltelės yra puikus užkandis, atstojantis įvairiausius pirktinius užkandžius. Tikrai rekomenduoju į meniu įtraukti tokias bulvių skilteles, kai norisi pasilepinti su draugais. Paruošti visai paprasta, o valgyti labai skanu. Jas galite patiekti ir kaip garnyrą, prie įvairiausių mėsos ar žuvies patiekalų. :)

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Orkaitėje keptoms bulvėms:
    • bulvės: 1 kilogramo
    • kajeno pipirai: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska
    • malti juodieji pipirai
    • alyvuogių aliejus
    • tarkuotas parmezano sūris: 40 gramų
    Česnakiniam padažui:
    • majonezas: 3 valgomųjų šaukštų
    • grietinė: 3 valgomųjų šaukštų
    • česnakas: 1 išspaustos skiltelės
    • pjaustyti švieži krapai: žiupsnelio
    • druska

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje bulvių neskutame, bet labai kruopščiai nuplauname šepetėliu.
  2. plaunamos bulvės
  3. 2. Tuomet supjaustome bulves skiltelėmis, sudedame į dubenį, suberiame kajeno pipirus, pagardiname druska, maltais juodaisiais pipirais, įpilame šlakelį alyvuogių aliejaus, permaišome bei išdėliojame skardoje, išklotoje kepimo popieriumi.
  4. Reklama
  5. 3. Tada kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 60 minučių arba tol, kol bulvės iškeps.
  6. 4. Kepimo metu skilteles apverčiame, kad bulvės apskrustų iš abiejų pusių.
  7. 5. Likus 5 minutėms iki kepimo pabaigos apibarstome tarkuotu parmezano sūriu bei pabaigiame kepti. Patiekiame su pasiruoštu padažu (sumaišome visus nurodytus ingredientus tarpusavyje). Skanaus!
  8. orkaitėje keptos bulvės su parmezano sūriu ir česnakiniu padažu
  9. 6. Rekomendacija: Daugiau bulvių receptų rasite: Bulvių receptai.
Bulvių ir burokėlių blynai su žalumynų padažu
(5)