Pikantiškas cukinijų apkepas su varške ir sūriu

2022-05-13 Autorius Gamink su Audrone

Pikantiškas cukinijų apkepas su varške ir sūriu
Nusprendžiau pasigaminti labai skanų, ganėtinai sveikuolišką, pikantiško skonio cukinijų apkepą su varške. Tikrai pavykęs, man itin patiko, nešiausi ir kitą dieną pietums į darbą. Vyrui mano apkepas nebuvo toks skanus, nes jame nebuvo mėsos. Visai neseniai kepiau cukinijų apkepą su faršu, tai sakė likti prie to recepto. :) Bet šiuo atveju labai tinka posakis "dėl skonio juk nesiginčijama". Taigi, kol dar yra cukinijų einame gaminti šį vegetarišką, labai pasiteisinusį variantą.

Ingredientai

    • cukinijos: 2 vidutinio dydžio
    • kiaušiniai: 2
    • natūralus jogurtas: 180 gramų
    • varškė: 180 gramų
    • viso grūdo miltai: 3 valgomųjų šaukštų (Spelta; galima pakeisti ir kvietiniais)
    • kietasis sūris: pagal skonį
    • prieskoninės žolelės
    • česnako granulės
    • pipirai
    • druska
    • aliejus (indo sutepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių cukiniją sutarkuojame burokinės tarkos pagalba, o susidariusį skystį nupilame.
  2. 2. Tuomet į cukinijos masę supilame jogurtą, sudedame varškę, įmušame kiaušinius, suberiame miltus, pagardiname prieskoniais ir išmaišome.
  3. Reklama
  4. 3. Kepimo indą ištepame aliejumi.
  5. 4. Į indą supilame pasiruoštą cukinijų masę.
  6. 5. Ant viršaus pagal savo skonį užbarstome tarkuoto sūrio.
  7. 6. Kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 45-50 minučių.
  8. 7. Iškepus leidžiame apkepui šiek tiek atvėsti bei sutvirtėti. Skanaujame!
  9. 8. Rekomendacija: Daugiau cukinijų apkepų receptų rasite: Cukinijų apkepai.
Šparaginės pupelės kiniškai
(4)
Wok makaronai su teriyaki padažu ir tofu
(1)
Vegetariška tempura
(1)
Veganiška Tofu kiaušinienė
(1)