Pupelių užtepėlė

2020-04-22 Autorius WorldRecipes.lt

Pupelių užtepėlė
Neseniai nusipirkau šviežios čiabatos duonelės ir nusprendžiau, kad atėjo laikas pasigaminti kokią skanią užtepėlę. Prisiminiau, kad vienoje kavinėje buvau ragavusi labai skanios pupelių užtepėlės, kuri man tikrai paliko įspūdį ir buvo verta pagyrų. Pasižvalgiau internete po įvairius receptus ir radau kažką labai panašaus. Sakyčiau, kad pavyko atkartoti maždaug 90% to kavinės skonio (o gal tiesiog, ten jau vyno buvo išgerta daugiau ir atrodė skaniau;))) aišku nealkoholinio). Bet vistiek labai džiaugiuosi išbandžiusi šį receptą ir įsirašau jį į savo užtepėlių TOP3. :)

Ingredientai

    • konservuotos pupelės: 1 indelio
    • konservuoti kukurūzai: 0,5 indelio
    • lupti pomidorai savo sultyse: 0,5 indelio
    • svogūnai: 1
    • česnakas: 5 skiltelių
    • sviestas: beveik viso pakelio
    • druska
    • pipirai
    • karis

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia keptuvėje ant sviesto pakepkite česnaką bei svogūną.
  2. 2. Dėkite į puodą.
  3. Reklama
  4. 3. Tada supilkite pupeles, kukurūzus, pomidorus, dėkite sviestą, pagardinkite druska bei pipirais, kariu ir patroškinkite maždaug 15 minučių.
  5. 4. Sublenderiuokite ir palikite atvėsti.
  6. 5. Valgykite su ciabatta, duonelės sausučiais ir/ar ruginiais duonos traškučiais. Skanumėlis!
  7. 6. Rekomendacija: Daugiau užtepėlių receptų rasite: Užtepėlės.
Vegetariškas patiekalas: Ryžiai su pievagrybiais (risotas)
(2)
Kalafiorų košė
(2)
Chicago Deep Dish Pizza - vegetariška gili storapadė pica be mėsos
(2)