Pikantiški varškėčiai su brokoliais

2024-09-20 Autorius greitai_sveikai_skaniai

Pikantiški varškėčiai su brokoliais
Pikantiški varškėčiai su brokoliais yra sveikas ir skanus patiekalas, puikiai tinkantis lengviems pietums ar vakarienei. Šiuose varškėčiuose puikiai dera varškės ir smulkintų brokolių tekstūros. Varškėčiai gali būti kepti orkaitėje arba keptuvėje, jie būna traškūs išorėje ir minkšti viduje. Dėl savo švelnaus skonio varškė puikiai susilieja su brokoliais. Varškėčiai gali būti patiekiami su mėgstamu padažu ar salotomis.

Redaktorės Vaidos komentaras -  papildykite varškėčius įvairiais prieskoniais, tokiais kaip paprika, česnakų milteliai ar net šiek tiek čili, suteiks aštresnį ir pikantiškesnį skonį. Taip pat galima naudoti įvairų sūrį, gausite vis kitokį skonį. Aš labai mėgstu į tokius varškėčius įtarkuoti mocarelos. Taip pat galima įmaišyti špinatų, žolelių ar sėklų. 

Ingredientai

    • Brokolis: 1 vnt.
    • Varškė: 1 pak. (180 g)
    • Kiaušinis: 1 vnt.
    • Fermentinis sūris: sauja

    Recepto paruošimas

  1. 1. Brokolį susmulkinti ir apvirti puode 2 min. Tuomet sudėti į maisto smulkintuvą ir sutrinti iki rupios masės.
  2. 2. Į dubenį sudėti varškę, įmušti kiaušinį, sudėti smulkintą brokolį ir suberti tarkuotą sūrį. Viską gerai išmaišyti.
  3. Reklama
  4. 3. Keptuvėje įkaitinti šiek tiek aliejaus ir drėgnomis rankomis formuoti varškėčius. Kepti ant vidutinės kaitros kol gražiai apskrus abi pusės.
  5. 4. Patiekti su grietine ir mėgstamu padažu.
Receptų autorė greitai_sveikai_skaniai
Aštrūs ryžiai su ananasais
(1)
Keto konjac makaronai su tofu
(1)
Avokadas su juodaisiais pipirais
(13)
Meksikietiški veganiški takos su smulkintu tofu ir gvakamolės padažu
(1)