Belgiškai virti žalieji smidrai - paruošimas su kiaušiniais ir sviestu

2021-05-19 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Belgiškai virti žalieji smidrai - paruošimas su kiaušiniais ir sviestu
Labiausiai šiam patiekalui rekomenduoju įsigyti Lietuvoje augintų smidrų iš vietinių ūkininkų. Man asmeniškai jų skonis daug labiau patinka ir visada stengiuosi gaminti tik su jais. Šįkart belgiškai išvirti smidrai su kiaušiniais bei petražolių padažu. Tikrai labai skanus patiekalas pavyko, nors ir nesu vegetarė, bet šį kartą mėsos visai nepasigedau.

Ingredientai

    • žalieji smidrai: 5
    • sviestas: 40 gramų
    • kiaušiniai: 1 (kietai virto)
    • citrinos sultys: 1 arbatinio šaukštelio
    • petražolių lapeliai: 1 saujos
    • druska: žiupsnio
    • juodieji pipirai: žiupsnio
    • maltas muskatas: žiupsnio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia į platų puodą pripilkite vandens, berkite druskos ir užkaiskite virti.
  2. 2. Tada į verdantį vandenį sudėkite smidrus ir virkite maždaug 3-4 minutes.
  3. 3. Po to perliekite šaltu vandeniu.
  4. 4. Tuomet prikaistuvyje ištirpinkite sviestą.
  5. 5. Sukapokite petražoles ir virtą kiaušinį. Užpilkite tirpintu sviestu.
  6. 6. Pagardinkite druska, pipirais bei muskatu. Apšlakstykite citrinų sultimis ir padažą išmaišykite.
  7. 7. Galiausiai į lėkštę dėkite smidrus, o ant viršaus gausiai užpilkite pasiruošto padažo. Patiekite ir skanaukite!
  8. 8. Rekomendacija: Daugiau smidrų receptų rasite: Smidrų receptai.
Kalafiorų košė
(2)
Mažieji kukurūzų blyneliai
(4)
Minestrone - itališka daržovių sriuba
(1)