Daržovių paelja su keptais baklažanais

2023-11-05 Autorius WorldRecipes.lt

Daržovių paelja su keptais baklažanais
Kadangi visiškai neseniai gavau lauktuvių šafrano iš savo draugės, kurias ji parvežė Maroko, tai atėjo laikas pagaminti šį patiekalą. Jau kuris laikas buvau jį nusižiūrėjusi ir neprisiruošiau pasigamint, bet pagaliau tai padaro. Ir gavosi tikrai fantastiškai skaniai. Tad šios dienos pietums - vegetariška paelja su keptais baklažanais. Didžiausios rekomendacijos!

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • svogūnų: 1
    • česnako: 2 skiltelių
    • paprikų: 0,5
    • baklažanų: 1
    • šaldytų žirnelių: 1 saujos
    • birių ryžių: 6 valgomųjų šaukštų
    • alyvuogių aliejaus
    • druskos
    • juodųjų pipirų
    • šafrano, ciberžolės: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir apkepkite svogūnų bei paprikos kubelius.
  2. 2. Tuomet suberkite ryžius ir maišykite, kol įgauna stiklinę spalvą.
  3. Reklama
  4. 3. Užpilkite vandeniu, d4kite žirnelius ir česnako skilteles. Pagardinkite druska, pipirais, šafranu bei ciberžole. Uždenkite ir kepkite ant vidutinės kaitros, kol ryžiai suminkštės (man patinka iki al dente).
  5. 4. Nukelkite nuo kaitros, apšlakstykite citrinų sultimis ir dar trupučiu alyvuogių aliejaus.
  6. 5. Ant viršaus išdėliokite keptus baklažanus.
  7. 6. Baklažanus ruoškite taip: Supjaustykite riekelėmis ir apvoliokite marinate iš alyvuogių aliejaus, trupučio garstyčių, Vorčesterio padažo, balzamiko acto ir šaukštelio medaus.
  8. 7. Pagardinkite česnako skiltele ir mėgstamais prieskoniais - druska, pipirais, rozmarinais ir raudonėliais ar panašiai.
  9. 8. Kepimo skardą pašlakstykite aliejumi ir sudėkite baklažanų riekeles.
  10. 9. Kepkite iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15 minučių. Skanaukite!
Cukiniju piršteliai su sūriu
(3)
Vegetariškas pievagrybių kišas
(3)