Pizza Napoletana - naminė pica su mocarela, kaparėliais ir ančiuviais

2021-11-12 Autorius Gamina Vanagai

Pizza Napoletana - naminė pica su mocarela, kaparėliais ir ančiuviais
Napoletana pica - mūsų šeimos labai mėgstamas patiekalas su pirktine šviežia picos tešla (iš mano išmėgintų tešlų geriausia tešla man yra LIDL). Žinoma, nesiverčia liežuvis šio patiekalo pavadinti tikra itališka "pica", bet kokį kartą per mėnesį ar du tikrai labai užsimanome būtent tokio varianto. 

Nors vadiname "namine pica", bet žinoma, kad tai yra visai kitas patiekalas nei pati tikriausia pica, čia gal net labiau gaunasi toks plokščias picos skonio pyragas. Na bet kam tie pasiteisinimai, svarbu, kad gaunasi labai skanu - todėl būtinai gaminam! 

Ingredientai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausi aišvyniotą picos tešlą dėkite į kepimo skardą ir ant viršaus šlakstykite alyvų aliejų.
  2. 2. Tada dėkite pomidorų padažą, plonomis riekelėmis supjaustytą česnaką, suplėšytą mocarelos sūrį, labai plonais žiedais suraikytą svogūną, dėkite susmulkintus džiovintus pomidorus, kaparėlius, alyvuoges, išdėliokite ančiuvius, o ant viršaus berkite čili griežinėlių, baziliko ir raudonėlio.
  3. 3. Picą dėkite į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite maždaug 18 minučių. Skanaukite!
  4. 4. Rekomendacija: Daugiau picų receptų rasite: Picų receptai.
Naminė pica be glitimo
(3)
Netradicinė pica su lavašu
(7)
Sicilian pizza - sicilijos arba sicilietiška pica
(3)
Lengvai pagaminama pica nedraugaujantiems su tešla
(2)
Saldžių bulvių "picos" - sveika ir skanu
(1)
Saulės pica su kumpiu, feta, mocarela ir vyšniniais pomidorais
(3)
Pica kepta kepsninėje
(2)
Pica su pievagrybiais (kepta orkaitėje)
(2)