Mini picos su feta ir alyvuogėmis

2020-03-25 Autorius WorldRecipes.lt

Mini picos su feta ir alyvuogėmis
Man tikriausiai pasisekė, kad auginu vaiką, kuris vietoj saldumynų mieliau renkasi picas, pasta ar tortellini. Jo kažkodėl nežavi nei tortai nei pyragai. Labai džiaugiuosi, kad jam patinka darbuotis virtuvėje panašiai kaip ir man, tik vaiko atžvilgiu nesąžininga nuolat kepti sausainius, juk jis pats jų vėliau tai nevalgo. Tad šį kartą abu susižvalgę nusprendėme, kad gaminsim picas. Kažkurią dieną bandėme kepti foccacia, bet kadangi vaikas nevalgė, tai jau pasako labai daug... Tiesiog buvo neskanu... Labai neskanu... Tai gi nuo viso to nelaimingo gaminimo mums liko mielių, ir pagal brioche tešlą kepėm mini picas, mažąsias picukes. Jos gaunasi tokios lengvutės, jog vos tik ištraukus iš orkaitės atrodo, kad orą valgytum. SUPER skanu!!! Tikrai siūlau išbandyti :)

Pastebėjimas tik toks, kad tešlą reikia užsimaišyti iš vakaro, kad kitos dienos pietums būtų galima kepti. 

Šiame recepte labiau norėjau pateikti mini picų tešlos receptą, bet parašysiu ir ką naudojame įdarui, bet visada galite įdarą gamintis pagal savo norus ir skonį.

Ingredientai

    • šviežios mielės: 1,5 arbatinio šaukštelio
    • drungnas vanduo: 2 valgomųjų šaukštų
    • miltai: 190 gramų (tipo '0')
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • smulkus cukrus: 20 gramų
    • kiaušiniai: 2 (kambario temperatūros)
    • sviestas: 75 gramų (šalto)
    Įdarui (galite rinktis ir savo):

    Recepto paruošimas

  1. 1. Mikserio dubenyje išmaišome mieles su vandeniu, sudedame miltus, druską, cukrų, kiaušinius ir sumaišome iki vientisos tešlos.
  2. 2. Su mikserio kabliu lėtai sukame maždaug 3 minutes.
  3. Reklama
  4. 3. Pagreitiname ir vieną po kito dedame kubeliais pjaustytą sviestą. Palaukiame, kol jis beveik įsimaišys į tešlą.
  5. 4. Kai visą sviestą sudedame, dar maišome maždaug 9 minutes, kol nebeliks sviesto gabalėlių.
  6. 5. Plastikinį arba stiklinį indą lengvai patepame aliejumi, įdedame tešlą, uždengiame plėvele ir paliekame kambario temperatūroje maždaug valandai.
  7. 6. Po to dedame į šaldytuvą 14-24 valandų (arba per naktį). Tešla pakils, bet labai nežymiai.
  8. 7. Išimame tešlą. Stalo paviršių lengvai pabarstome miltais, iškočiojame, tuomet išpjauname 6 apskritimus (tinka 9-10 centimetrų skersmens puodukas).
  9. 8. Juos sudedame į kepimui paruoštą skardą ir paliekame pakilti šiltoje vietoje maždaug valandai.
  10. 9. Pasiruoškime picos įdarą. Mes darėme su alyvuogėmis, karamelizuotais svogūnais ir feta.
  11. 10. Svogūną supjaustome plonais griežinėliais, pakepame su šaukštu aliejaus, ketvirčiu arbatinio šaukštelio cukraus ir tiek pat druskos. Kepame gan aukštoje kaitroje, kol paruduos.
  12. 11. Picas patepame išplaktu kiaušiniu (mes pamiršom, nieko blogo neatsitiko - patepėm pomidorų tyre), dedame svogūnus, alyvuoges, patrupiname fetos. Įdaro negailėkite, nes picos gerokai pakils kepdamos.
  13. 12. Apšlakstome aliejumi, pabarstome druska bei pipirais.
  14. 13. Kepame iki 170 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15 minučių. Skanaukite!!
  15. 14. Rekomendacija: Daugiau mini picų receptų rasite: Mini picos.
Saldžių bulvių "picos" - sveika ir skanu
(1)
Chicago Deep Dish Pizza - vegetariška gili storapadė pica be mėsos
(2)
Storapadė pica su tunu ir mocarela
(1)
Karamelizuotų svogūnų pyragas - pica
(1)
Naminė pica keptuvėje
(5)
Bulvių pica su sūdyta lašiša
(1)
Pica su malta mėsa ir grybais
(1)