Cukinijos alaus tešloje su parmezano drožlėmis

2023-08-07 Autorius WorldRecipes.lt

Cukinijos alaus tešloje su parmezano drožlėmis
Vakar mano vakarienė buvo štai tokia... Parsivežiau iš kaimo visą pintinę daržovių, todėl gaminu ir mėgaujuosi. O cukinija yra ta daržovė, kurios aš niekaip negaliu atsivalgyti ir skanu man ji visokiausiu pavidalu. O štai neseniai atrastas cukinijų receptas alaus tešloje su parmezano drožlėmis privertė pasijausti tarsi gerame restorane. Tokį patiekalą galite valgyti ir vieną vakarienei arba patiekti kaip užkandį ir tai bus tarsi cukinijų čipsai. Būtinai pamėginkite! 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • jaunos cukinijos: 1
    • druska: žiupsnio
    • juodieji pipirai: žiupsnio
    • prieskoninės žolelės: 0,5 arbatinio šaukštelio (naudoju prieskonius "Krapas")
    Tešlai:
    • alus: 200 mililitrų
    • kiaušiniai: 2
    • druska: žiupsnio
    • juodieji pipirai: žiupsnio
    • mėgstami prieskoniai: 1 arbatinio šaukštelio (naudoju "Krapas")
    • miltai: ~6 valgomųjų šaukštų
    Taip pat:
    • aliejus (kepimui)
    • parmezano drožlės (pabarstymui)
    • baziliko lapeliai: kelių (papuošimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia cukiniją supjaustykite griežinėliais.
  2. 2. Tada pabarstykite prieskoniais.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet iš kiaušinių, alaus, miltų ir prieskonių užmaišykite tešlą. Ji turėtų būti skysta.
  5. 4. Keptuvėje gerai įkaitinkite aliejų.
  6. 5. Cukinijų griežinėlius merkite į pasiruoštą alaus tešlą ir kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
  7. 6. Iškepusias cukinijas pabarstykite tarkuotu parmezanu.
  8. 7. Patiekite ir skanaukite!
  9. 8. Rekomendacija: Daugiau receptų iš cukinijos rasite: Cukinijos receptai.
Traškūs baklažanai kinietiškai - saldžiarūgščiai
(4)
Lazanija su varške ir cukinija
(1)
Vegetariškas netikras zuikis
(7)