Užkepti cukinijų suktinukai pomidoriniame padaže

2024-08-23 Autorius PLANTASTICKA

Užkepti cukinijų suktinukai pomidoriniame padaže
Šis patiekalas puikiai tiks visiems, kurie ieško gardaus ir sveiko veganiško pasirinkimo. Užkepti cukinijų suktinukai yra ne tik skanūs, bet ir maistingi. Suktinukai gaminami iš plonais griežinėliais supjaustytų cukinijų, įdarytų švelniu tofu įdaru. Įdare tofu sumaišytas su aromatingomis prieskoninėmis žolelėmis, maistinių mielių dribsniais bei šlakeliu citrinos sulčių, suteikiančių gaivumo. Suktinukai užkepami tirštame pomidorų padaže, kuris praturtina patiekalą ryškiu skoniu ir subtiliu aromatu. Tai puikus pasirinkimas pietums ar vakarienei, kuris patiks tiek veganams, tiek visavalgiams.

Redakcijos komentaras - nurodyti kiekiai skirti suktinukus kepti nedidelėje, 20x20 dydžio, kepimo formoje.  Iškepusius suktinukus galima pagardinti tarkuotu veganišku sūriu arba papildomai užberti maistinių mielių dribsnių, taip pat smulkintais šviežio baziliko lapeliais.

Ingredientai

    • Cukinijos: 1-2 vnt. (vidutinio dydžio)
    • Alyvuogių aliejus 2 valg.š.
    • Svogūnas: 1 vnt.
    • Česnakai: 2 skiltelės
    • Druska: 0,5 arb.š.
    • Malti pipirai: 1/4 arb.š.
    • Natūralus tofu: 360 g. (2 pakeliai)
    • Maistinių mielių dribsniai: 3 valg.š.
    • Citrinos sultys: 2 valg.š. (šviežios)
    • Džiovinti raudonėliai: 0,5 valg.š.
    • Džiovinti bazilikai: 0,5 valg.š. (arba sauja šviežių)
    Padažui:
    • Alyvuogių aliejus: 2 valg.š.
    • Česnakai: 4 skiltelės
    • Konservuoti smulkinti pomidorai savo sultyse, be druskos: 2 skardinės (apie 800 g. – padažo gausis nemažai, jo likutį galima sunaudoti su makaronais, pica ar kt.)
    • Džiovinti bazilikai: 1,5 valg.š. (arba šviežių)
    • Džiovinti raudonėliai: 2 valg.š.
    • Druska: apie 0,5 arb.š.

    Recepto paruošimas

  1. 1. Keptuvėje įkaitinti 1 valg.š. alyvuogių aliejų ir apkepti smulkintą svogūną ir 2 česnako skilteles kol bus permatomos. Atidėti.
  2. 2. Paruošti padažą – apkepti 4 smulkintas česnako skilteles, kol pradės ruduoti. Į keptuvę supilti konservuotus pomidorus, berti prieskonius ir druską. Vis pamaišant kepti 10-15 minučių. Iškepus keptuvę nuimti nuo kaitros ir leisti masei šiek tiek atvėsti.
  3. Konservuotų pomidorų padažas
  4. 3. Daržovėms atvėsus, perkelti jas į maisto smulkintuvą ir sutrinti iki vientisos masės. Atidėti.
  5. 4. Paruošti tofu rikotą – tofu šiek tiek susmulkinti rankomis ar šakute, sudėti apkeptą svogūną ir česnaką, suberti prieskonius. Viska perkelti į maisto smulkintuvą ir sutrinti iki vientisos masės. Atidėti.
  6. 5. Cukinijas nuplauti ir supjaustyti gana plonomis (2-3mm storio) juostelėmis (tam galima naudoti peilį arba bulvių skustuką). Juosteles apibarstyti druska ir palikti apie 10 min., kad išsiskirtų vanduo. Vėliau juosteles nusausinti popieriniu ar medžiaginiu rankšluosčiu.
  7. Pjaustomos cukinijų juostelės
  8. 6. Kepimo skardą ištepti 1valg.š. aliejaus ir įpilti apie 2/3 dalį pomidorų padažo.
  9. 7. Nusausintas cukinijos juosteles pasidėti ant lygaus paviršiaus ir į kiekvieną juostelę dėti po 2-3 šaukštelius tofu rikotos, išsklaidyti ją po visą juostelę ir susukti.
  10. Įdarytos cukinijų juostelės
  11. 8. Susuktas juosteles išdėlioti kepimo skardoje ant pomidorų padažo. Likusiu padažu aplieti išdėliotas cukinijas (jei padažo per daug, sunaudoti jį kituose receptuose). Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių ir suktinukus kepti apie 40 min. Iškepus iškart patiekti.
  12. Cukinijų suktinukai pomidorų padaže
Užkepti cukinijų suktinukai pomidoriniame padaže
Meksikietiški veganiški takos su smulkintu tofu ir gvakamolės padažu
(1)
Raudonųjų lęšių sriuba su morkomis
(4)
Skrebučiai arba krutonai
(2)