Morkų humusas, keptas orkaitėje

2022-04-02 Autorius Skanauk su Aušra

Morkų humusas, keptas orkaitėje
Tenka pripažinti, kad dažnokai humusą perku iš parduotuvės. Bet egzistuoja tokia problema, kad daugelio gamintojų humusas nėra skanus, o ir kaina didoka. Mano pamiltas humusas iš parduotuvių visai pradingo, todėl nusprendžiau, kad reikės man pačiai jį gamintis.

Naminis humusas tikrai yra skanesnis, o ir skonį, tekstūrą įmanoma pasireguliuoti pagal savo norus. Todėl šį kartą gaminau keptų morkų humusą. Man labai patiko, kad šalia įprasto humuso skonio jaučiasi ir šiek tiek morkos saldumo.

Morkas aš iškepiau orkaitėje. Supjausčiau skiltelėmis, todėl jos iškepė ganėtinai greitai. Jos tapo minkštos, bet tuo pačiu neperkepusios.

Jei norisi švelnesnės tekstūros humuso, reikia nuimti avinžirnių luobeles. Aš pati tiek kantrybės įprastai neturiu, todėl jų nenuiminėju. Kadangi naudoju konservuotus avinžirnius, juos sietelyje perplaunu po tekančiu vandeniu.

Humusą įprastai skanauju su įvairiausiomis daržovėmis arba tepu ant duonos. Štai viena iš idėjų Jums: duoną kiek paskrudiname, užtepame humuso, uždedame avokado skilteles, pabarstome juodaisiais pipirais, druska ir petražolėmis. 

O dabar einame gamintis morkų humuso! 

Ingredientai

    Morkoms:
    • morkos: 3 vidutinio dydžio
    • aliejus: 1 valgomojo šaukšto
    • jūros druska: žiupsnelio
    Humusui:
    • konservuoti avinžirniai: 1 skardinės (380 gramų, grynasis kiekis 230 gramų)
    • šviesus tahini: 3 valgomųjų šaukštų
    • alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
    • vanduo: 2-3 valgomųjų šaukštų
    • šviežiai spaustos citrinos sultys: iš ketvirtadalio citrinos
    • česnakas: 1 skiltelės (susmulkiname)
    • kuminas: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
    • jūros druska: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
  2. 2. Morkas nulupame ir supjaustome pailgais gabaliukais. Apšlakstome aliejumi bei apibarstome druska.
  3. Reklama
  4. 3. Kepame orkaitėje maždaug 30-35 minutes.
  5. 4. Morkas atvėsiname. Sudėti į maisto procesorių ir sutriname iki vientisos masės. Suberiame avinžirnius ir kitus ingredientus.
  6. 5. Sutriname iki vientisos masės. Jeigu masė per tiršta - įpilame vandens. Jei trūksta skonio - įberiame druskos, kumino, įpilame citrinos sulčių.
  7. 6. Prieš patiekdami užpilame aliejaus, papuošiame granatų sėklomis, petražolėmis arba kalendromis. Skanaujame!
  8. orkaitėje keptų morkų humusas
  9. 7. Rekomendacija: Daugiau humuso receptų rasite: Humuso receptai.
Morkų humusas, keptas orkaitėje

Vitalija

Tris morkas kepti orkaiteje 35 minutes. Tai prasilenkia su logika. Auksine kaina to dubenelio su siuo patiekalu. Apskritai daug nuplaukimo nuo realybes sios autores receptuose.
Atsakyti
Avinžirnių salotos su marinuotais agurkėliais
(1)
Pupelių užtepėlė
(2)
Saldžiarūgščiai baklažanai, kepti keptuvėje
(1)