Tenka pripažinti, kad dažnokai humusą perku iš parduotuvės. Bet egzistuoja tokia problema, kad daugelio gamintojų humusas nėra skanus, o ir kaina didoka. Mano pamiltas humusas iš parduotuvių visai pradingo, todėl nusprendžiau, kad reikės man pačiai jį gamintis.
Naminis humusas tikrai yra skanesnis, o ir skonį, tekstūrą įmanoma pasireguliuoti pagal savo norus. Todėl šį kartą gaminau keptų morkų humusą. Man labai patiko, kad šalia įprasto humuso skonio jaučiasi ir šiek tiek morkos saldumo.
Morkas aš iškepiau orkaitėje. Supjausčiau skiltelėmis, todėl jos iškepė ganėtinai greitai. Jos tapo minkštos, bet tuo pačiu neperkepusios.
Jei norisi švelnesnės tekstūros humuso, reikia nuimti avinžirnių luobeles. Aš pati tiek kantrybės įprastai neturiu, todėl jų nenuiminėju. Kadangi naudoju konservuotus avinžirnius, juos sietelyje perplaunu po tekančiu vandeniu.
Humusą įprastai skanauju su įvairiausiomis daržovėmis arba tepu ant duonos. Štai viena iš idėjų Jums: duoną kiek paskrudiname, užtepame humuso, uždedame avokado skilteles, pabarstome juodaisiais pipirais, druska ir petražolėmis.
O dabar einame gamintis morkų humuso!
Vitalija
Atsakyti