Baklažanų troškinys - karis su avinžirniais

2023-07-24 Autorius WorldRecipes.lt

Baklažanų troškinys - karis su avinžirniais
Dar vienas nuostabus receptas su baklažanais ir avinžirniais. Paprastas paruošti tarsi du kart du. :) Šis karis-troškinys yra aštraus rytietiško skonio, prie jo itin tinka neutralūs ryžiai garnyrui, o malonaus sūroko skonio suteikia sojos padažas. Būtinai išmėginkite. Pavyks labai gerai. :) 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • baklažanų: 1
    • avinžirnių: 0,5 stiklinės
    • pomidorų: 1
    • imbiero: 1 centimetro dydžio gabaliuko
    • česnako: 2 skiltelių
    • vištienos sultinio: 250 mililitrų
    • kario miltelių: 1 valgomojo šaukšto
    • sojos padažo: 1 valgomojo šaukšto
    • alyvuogių aliejaus: 1 valgomojo šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia avinžirnius pamirkykite pusdienį arba dar geriau per visą naktį.
  2. 2. Po to avinžirnius išvirkite (tai užima maždaug 10 minučių arba ilgiau, priklausomai nuo to kiek mirkėte avinžirnius).
  3. Reklama
  4. 3. Tada sausoje keptuvėje ant didelės kaitros pakaitinkite maždaug minutę karį. Atidėkite į indelį.
  5. 4. Aliejuje apkepinkite supjaustytą pomidorą, česnaką ir smulkiai tarkuotą imbierą. Pakepinkite kelias minutes.
  6. 5. Įmaišykite karį. Sudėkite supjaustytus kubeliais baklažanus, avinžirnius ir užpilkite sultiniu. Maišydami troškinkite dar maždaug 8 minutes ant didelės kaitros.
  7. 6. Pagardinkite sojos padažu, pipirais. Patiekite su virtais ryžiais. Skanaukite!
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau baklažanų troškinių receptų rasite: Baklažanų troškiniai.
Pankolio salotos
(4)
Tofu su kalafiorų "ryžiais"
(2)
Didelis cukinijų blynas orkaitėje
(3)