Vegetariškos Provanso apkepėlės su pomidorais

2023-11-01 Autorius WorldRecipes.lt

Vegetariškos Provanso apkepėlės su pomidorais
Norint paruošti šias apkepėlės labai skaniai, svarbiausia bus pasirinkti skanius bei sunokusius pomidorus. O visa kita ganėtinai paprasta - žiupsnelis prieskoninių žolelių, česnako ir batono... Gaminant namai itin skaniai pakvips, o mes pasirinkome valgyti jas vakarienei su rūkytu kumpeliu, bet tikrai itin skanu ir be nieko. :)

Ingredientai

    • stambių pomidorų: 2
    • bagečių: 4 riekelių
    • česnako: 1-2 skiltelių
    • sviesto: 2 valgomųjų šaukštų
    • petražolių, bazilikų (šviežių)
    • čiobrelių, raudonėlių (šviežių arba džiovintų)
    • šalvaijų, builio
    • druskos
    • juodųjų pipirų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia padžiūvusias duonos riekeles susmulkinkite arba sutarkuokite.
  2. 2. Įspauskite česnako, įmaišykite smulkiai kapotas žoleles.
  3. Reklama
  4. 3. Dubenyje sumaišykite duonos trupinius su minkštu sviestu.
  5. 4. Pomidorus perpjaukite perpus ir nulupkite.
  6. 5. Į kepimo indelius dėkite pomidorus pjūviu į viršų. Pabarstykite druska bei juodaisiais pipirais.
  7. 6. Tolygiai apdėliokite duonos mase ir kepkite labai karštoje orkaitėje (200 laipsnių) maždaug 10-15 minučių.
  8. 7. Ant viršaus dar labai tinka pabarstyti tarkuotu "Džiugo" sūriu. Skanaukite!
Vegetariškos Provanso apkepėlės su pomidorais
Moliūgų ir ryžių apkepas
(1)
Įdaryti makaronai su rikota sūriu ir špinatais
(2)