Grikių kotletai pagal Beatą

2020-09-20 Autorius Beatos virtuvė

Grikių kotletai pagal Beatą
Labai gardūs bei lengvai pagaminami grikių kotletai, kuriuos galima vadinti dietiniais. Jų receptą aš pamačiau Beatos laidoj, išmėginau ir man labai patiko. Tad rekomenduoju pabandyti Jums, šitaip paįvairinsite savo maisto racioną, jei atsibodo įvairiausi mėsos patiekalai. :)

Ingredientai

    • grikių: 1 stiklinės
    • svogūnų: 1
    • kiaušinių: 1
    • miltų: 1 šaukštelio (arba krakmolo)
    • druskos
    • pipirų
    • augalinio aliejaus

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pasiruošiame grikius: Gerai nuplauname, išverdame ir visiškai atvėsiname.
  2. 2. Po to atvėsintus grikius sumalame trintuvu (arba tiesiog mėsmale).
  3. Reklama
  4. 3. Smulkiai supjaustome svogūną.
  5. smulkiai pjaustytas svogūnas
  6. 4. Svogūną apkepiname keptuvėje ir įmaišome į grikių masę.
  7. 5. Tada pagal skonį masę pagardiname druska, pipirais arba kitais mėsos prieskoniais.
  8. 6. Jeigu masė pasirodys per sausa, įpilame šiek tiek vandens, jei masė per biri, įdedame šiek tiek miltų arba krakmolo.
  9. 7. Įmušame kiaušinį ir sumaišome iki vientisos masės.
  10. 8. Drėgnomis rankomis suformuojame grikių kotletus (geriausia formuoti nedidelius, šitaip lengviau iškepa).
  11. 9. Kepame įkaitintoje keptuvėje aliejuje (uždengę dangtį) iki aukso rudos spalvos, iš abiejų pusių. Patiekiame ir skanaujame! ;)
  12. 10. Patarimas: Vietoj krakmolo, jeigu norisi, galima įdėti tarkuotą bulvę ir išvolioti kotletukus džiūvesėliuose.

Ona

O kas turi iškepti, jei viskas virta
Atsakyti

Ir

Miltai su kiaušiniu.
Cukinijų ir varškės apkepas
(7)
Žiediniai kopūstai su mocarela
(6)
Veganiška Tofu kiaušinienė
(1)
Keptas camembert sūris su uogiene
(2)