Bene kiekvienos dienos vakarienei tinkantis - Indija kvepiantis troškinys su avinžirniais ir kokoso pienu! Tai dar vienas nuostabus patiekalas iš virtuvės spintelių atsargų, nes jo pagrindą sudarys avinžirniai, konservuoti pomidorai ir vienas pakelis vidutinio riebumo kokosų pieno.
Jeigu norisi riebesnio ir dar tirštesnio kario, galima rinktis kreminės konsistencijos 24 procentų riebumo kokosų pieną. Kitą šio troškinio dalį sudaro švieži bei džiovinti prieskoniai, tad troškinys gausis labai aromatingas ir šildantis. Tai yra bazinis avinžirnių kario receptas, sezono metu jį dar galima papildyti supjaustytais moliūgais, arba špinatais. Dažniausiai šį troškinį aš gaminu su namuose išvirtais avinžirniais, kurių įprastai savaitės pradžioje išsiverdu kiek daugiau ir laikau šaldytuve, kad galėčiau greitu būdu pasigaminti
humusą, įberti jų į gaminamas salotas arba trintas sriubas, troškinius. Jeigu virtų avinžirnių neturite, idealiai tinka ir konservuoti avinžirniai skardinėje. Užtruksite trumpiau nei 30 minučių ir sotus aromatingas troškinys jau garuos ant Jūsų stalo!