Indiškas avinžirnių troškinys - karis su kokosų pienu

2022-05-19 Autorius WorldRecipes.lt

Indiškas avinžirnių troškinys - karis su kokosų pienu
Bene kiekvienos dienos vakarienei tinkantis - Indija kvepiantis troškinys su avinžirniais ir kokoso pienu! Tai dar vienas nuostabus patiekalas iš virtuvės spintelių atsargų, nes jo pagrindą sudarys avinžirniai, konservuoti pomidorai ir vienas pakelis vidutinio riebumo kokosų pieno.

Jeigu norisi riebesnio ir dar tirštesnio kario, galima rinktis kreminės konsistencijos 24 procentų riebumo kokosų pieną. Kitą šio troškinio dalį sudaro švieži bei džiovinti prieskoniai, tad troškinys gausis labai aromatingas ir šildantis. Tai yra bazinis avinžirnių kario receptas, sezono metu jį dar galima papildyti supjaustytais moliūgais, arba špinatais. Dažniausiai šį troškinį aš gaminu su namuose išvirtais avinžirniais, kurių įprastai savaitės pradžioje išsiverdu kiek daugiau ir laikau šaldytuve, kad galėčiau greitu būdu pasigaminti humusą, įberti jų į gaminamas salotas arba trintas sriubas, troškinius. Jeigu virtų avinžirnių neturite, idealiai tinka ir konservuoti avinžirniai skardinėje. Užtruksite trumpiau nei 30 minučių ir sotus aromatingas troškinys jau garuos ant Jūsų stalo!

Ingredientai

    • svogūnai: 1
    • česnakas: 5 skiltelių
    • imbiero šaknis: maždaug nykščio dydžio
    • konservuoti avinžirniai: 1 skardinės (arba 1 stiklinės virtų)
    • smulkinti konservuoti pomidorai: 1 skardinės
    • 18% riebumo kokosų pienas: 1 pakelio (250 mililitrų)
    • kuminas: 1 arbatinio šaukštelio
    • ciberžolė: 1 arbatinio šaukštelio
    • cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio
    • aitriosios paprikos: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • nerafinuotas rudas cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska
    • lydytas ghee sviestas (kepimui)
    Patiekimui:
    • virti ryžiai
    • smulkinti kalendros lapeliai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių uždedame virti ryžius, o kol jie išvirs paruošime savo troškinį.
  2. 2. Gilesnėje keptuvėje ant lydyto sviesto pakepiname smulkiai supjaustytą svogūną, česnaką ir tarkuotą imbiero šaknį.
  3. Reklama
  4. 3. Šviežius prieskonius apibarstome džiovintais prieskoniais: kuminu, cinamonu, ciberžole, aitriosiomis paprikomis ir apkepame maišydami.
  5. 4. Tuomet supilame konservuotus pomidorus ir nusunktus konservuotus avinžirnius (arba virtus avinžirnius), pagardiname druska, cukrumi ir kelias minutes paverdame.
  6. 5. Po to supilame kokosų pieną ir dar keletą minučių paverdame.
  7. 6. Nukeliame nuo kaitros.
  8. 7. Troškinį pateikiame indeliuose kartu su virtais ryžiais, apibarstytą susmulkintais kalendrų lapeliais. Jeigu troškinys gavosi kiek aštrokas, jį nugesiname ant kario užpylę kelis šaukštus natūralaus jogurto. Skanaujame!
Peperonata - keptos paprikos su česnakais
(1)
Orkaitėje kepti žiedinių kopūstų kepsniukai (vegetariški)
(4)
Orkaitėje kepti Briuselio kopūstai
(8)