Morkų ir apelsinų salotos

2017-10-17 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Morkų ir apelsinų salotos
Šios morkų salotos gaunasi traškios bei sultingos. Jos tiesiog idealiai tinka prie įvairių paukštienos patiekalų!

Ingredientai

    • morkos: 200 gramų
    • apelsinai: 2 (nedideli)
    • alyvuogių aliejus: 1-2 valgomųjų šaukštų
    • citrinos sultys: 2 valgomųjų šaukštų
    • kedrinės pinijos: 30 gramų
    • druska
    • malti juodieji pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje morkas nuskutame bei sutarkuojame per burokinę tarką.
  2. 2. Tuomet aštriu peiliu nulupame apelsinų žievelę bei supjaustome skiltelėmis, laikydami virš dubenėlio.
  3. 3. Tada skilteles sudedame į dubenį su morkomis, o iš išpjaustyto apelsino išspaudžiame sultis, supilame alyvuogių aliejų, citrinos sultis, pagardiname su druska, maltais juodaisiais pipirais bei viską gerai išmaišome.
  4. 4. Po to padažą supilame ant morkų bei apelsinų ir išmaišome.
  5. 5. Prieš patiekiant, užberiame sausoje keptuvėje pakepintų kedrinių pinijų. Skanaus!
  6. 6. Rekomendacija: Daugiau salotų receptų rasite: Salotos.
Pomidorai su feta sūriu
(1)
Klasikinės graikiškos salotos
(10)
Vištienos salotos (mišrainė) su obuoliu
(3)
Salotos su artišokais ir mėlynojo pelėsio sūriu
(1)
Kiniškos salotos su krevetėmis ir ryžių makaronais
(1)