Salotos su avokadu, mangu ir kepta sezamine vištiena

2024-05-12 Autorius WorldRecipes.lt

Salotos su avokadu, mangu ir kepta sezamine vištiena
Pasikartosiu dar kartą - artėjant vasarai su šeima valgome vis daugiau vištienos ir mažiau kiaulienos. Tad eksperimentuoju su pačiais įvairiausiais receptais. Ir vakar vakarienei išmėginau fantastiškas salotas su avokadais, mangais ir kepta sezamine vištiena. Ar patiko? Tikrai be galo. Tad šiandien jau skubu pasidalinti receptu, kurį dar naudosiu ne vieną kartą ateityje. :)

O šiais patikusiais vištienos patiekalais jau dalinausi:
- makaronai su vištiena ir baltu padažu;
- vištiena su grietinėle ir šaldytomis daržovėmis;
- vištienos apkepas su grietinėle ir garstyčiomis;
- jogurte marinuota vištiena;

Pamėginkite ir juos! 

Ingredientai

    • salotų Iceberg/Radicchio: 1 saujos
    • avokadų: 1
    • mangų: 1
    • vištienos file: 0,5 vnt.
    • druskos
    • juodųjų pipirų
    • šviežio imbiero: 2 centimetrų
    • čili pipirų: 1 vnt. (sėklas išskobkite)
    • šviežių čiobrelių: 2 šakelių
    • medaus: 1 arbatinio šaukštelio
    • citrinų: 0,5 vnt.
    • sezamo sėklų: 2 valgomųjų šaukštų
    • alyvuogių aliejaus

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje vištieną įtrinkite su druska, pipirais bei maltomis paprikomis.
  2. 2. Dėkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi. Kartu į keptuvę sudėkite griežinėliais supjaustytą imbierą, čiobrelio bei aitriąją papriką.
  3. Reklama
  4. 3. Bebaigiant kepti vištieną pašlakstykite medumi.
  5. 4. Tuomet avokadą nulupkite, supjaustykite kubeliais bei apšlakstykite citrinų sultimis.
  6. 5. Salotas suplėšykite, sudėkite avokadų bei mangų kubelius.
  7. 6. Užpilkite padažu iš trupučio aliejaus, citrinos sulčių, medaus, druskos bei pipirų.
  8. 7. Galiausiai ant viršaus uždėkite keptą vištieną, supjaustytą griežinėliais bei viską pabarstykite kepintomis sezamo sėklomis.
  9. 8. Patiekite ir skanaukite!
Obuolių ir morkų salotos su majonezu
(2)