Jogurte marinuota vištiena, kepta orkaitėje

2024-05-05 Autorius WorldRecipes.lt

Jogurte marinuota vištiena, kepta orkaitėje
Neseniai darbe su kolegėmis pradėjome diskutuoti apie įvairius vištienos paruošimo būdus, nes ir darbe apsigyriau, kad su šeima artėjant vasarai vis dažniau renkamės vištieną, vietoje kiaulienos. Ir viena kolegė papasakojo, kad ji marinuoja vištieną su jogurtu ir kepa ją orkaitėje. Tiesą pasakius niekada aš to nebuvau dariusi, tad labai norėjau išmėginti. Seniau buvau marinavusi tik su majonezu. Ir galiu pasakyti, kad gaunasi net skaniau. O ir žinoma - sveikiau, nes nėra naudojamas majonezas. Iškepta vištiena buvo be galo skani ir minkšta. Rekomenduoju!
 
O šiais patikusiais vištienos patiekalais jau dalinausi:
- makaronai su vištiena ir baltu padažu;
- vištiena su grietinėle ir šaldytomis daržovėmis;
- vištienos apkepas su grietinėle ir garstyčiomis

Pamėginkite ir juos! 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • jogurtas: 1 puodelio (naudojau "Greek")
    • alyvuogių aliejus: 2 šaukštų
    • česnakas: 4 skiltelių
    • džiovintas raudonėlis: 0,5 šaukšto
    • citrinos: 1
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • pipirai (geriausiai freshly cracked pepper, bet aš naudojau garlic pepper)
    • šviežios petražolės
    • vištiena: 4-6 gabaliukų (tinka patys įvairiausi)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Marinatas: Dubenėlyje sumaišome jogurtą, alyvuogių aliejų, susmulkintą česnaką, raudonėlius, druską, pipirus, susmulkintas petražoles, sutarkuotą citrinos žievelę ir pusę citrinos sulčių (maždaug 1-2 šaukštus).
  2. 2. Tuomet vištieną sudedame į maišelį bei užpilame jogurto marinatu, uždarome maišelį sandariai ir vištą lengvai įtriname marinatu.
  3. Reklama
  4. 3. Paskui įdedame į šaldytuvą maždaug pusvalandžiui.
  5. 4. Po marinavimo vištieną sudedame į kepimo indą.
  6. 5. Kepame įkaitintoje iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 45-60 minučių iki auksinės rudos spalvos.
  7. 6. Patiekiame ir skanaujame!
Vištienos arba Kalakutienos ir bulvių apkepėle
(8)