Quesadillas - Kesadilijos su vištiena

2021-01-19 Autorius Skanauk su Aušra

Quesadillas - Kesadilijos su vištiena
Turiu prisipažinti, kad gamindama aš net neplanavau fotografuoti šio patiekalo. Tik paragavusi, nusprendžiau, kad privalau pasidalinti receptu su visu pasauliu! O jis tikrai itin paprastas bei skanus.

Meksikietiškos kesadilijos (Quesadillas) yra fantastiškai gardus užkandis, kuris gaminamas iš tortilijų bei įvairiausių priedų: mėsos, daržovių, sūrio, padažo. Galite net sunaudoti įvairiausius likučius arba panaudoti tai, ką tuo metu turite savo šaldytuve.

Šį užkandį aš gaminau iš viso grūdo tortilijų, į vidų pridėdama vištienos faršo, čederio sūrio ir meksikietiško pomidorų padažo. Patiekiau su tuo pačiu padažu bei graikišku jogurtu. Rekomenduoju tai padaryti ir Jums jau šiandien! 

Iš nurodyto ingredientų kiekio man gavosi 12 kesadilijų.

Ingredientai

    • vištienos faršas: 400 gramų
    • svogūnai: 0,5 (smulkiai supjaustome)
    • česnakas: 2 skiltelių (susmulkiname)
    • pomidorų pasta: 1 valgomojo šaukšto
    • paprikos milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • čili: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • raudonėlis: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • kuminas: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • druska: žiupsnelio
    • juodieji pipirai: žiupsnelio
    • petražolės arba kalendra: 3 valgomųjų šaukštų (smulkiai supjaustome)
    • aliejus (kepimui)
    • tortilijos: 6 (vidutinio dydžio)
    • tarkuotas sūris: ~2 stiklinių
    • meksikietiškas pomidorų padažas
    • graikiškas jogurtas

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia keptuvėje įkaitiname aliejų ant vidutinės kaitros.
  2. 2. Suberiame svogūną ir česnaką. Kepame, dažnai pamaišydami, maždaug 4 minutes.
  3. 3. Tada suberiame vištienos faršą. Kepame, dažnai pamaišydami, maždaug 5-6 minutes arba kol vištiena nebebus rožinės spalvos.
  4. 4. Tuomet suberiame prieskonius, petražoles, druską ir pomidorų pastą. Išmaišome ir pakepame dar maždaug 60 sekundžių.
  5. 5. Po to tortilijas lengvai ištepame pomidorų padažu. Ant pusės tortilijos užberiame maždaug 2 valgomuosius šaukštus sūrio.
  6. 6. Tuomet užberiame 3-4 valgomuosius šaukštus vištienos, tuomet vėl apie 2 valgomuosius šaukštus sūrio. Tortiliją sulenkiame.
  7. 7. Išvalome keptuvę, įkaitiname aliejų ant vidutinės temperatūros.
  8. 8. Sudedame po dvi tortilijas ir paskrudiname iš abiejų pusių, kol išsilydis sūris. Perpjauname į dvi dalis.
  9. 9. Patiekiame su padažu ir graikišku jogurtu. Skanaujame!
  10. 10. Rekomendacija: Daugiau kesadilijų receptų rasite: Kesadilijos.
  11. kesadilijos su vištiena
Quesadillas - Kesadilijos su vištiena
Vištienos gabalėliai su medaus padažu
(1)