Nekepintų grikių salotos su keptais pomidorais

Man pačiai asmeniškai grikiai su pomidorais - nuostabus derinys, o be to šis patiekalas labai lengvai pagaminamas.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • nekepintos grikių kruopos: 150 mililitrų
    • vyšniniai pomidorai: 8-10
    • aliejus: šiek tiek (pomidorams pakepti)
    • aliejus: 2 šaukštų (labai tinka vynuogių kauliukų)
    • citrinos sultys: 1 šaukšto
    • medus: pagal skonį
    • česnakas: 1 skiltelės
    • baziliko lapai: 1 saujos (naudojau šaldytus)
    • petražolės: 1 saujos
    • druska
    • garstyčios: 1 šaukštelio
    • verdnatis vanduo

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių grikius užpilame verdančiu vandeniu (250 mililitrų), uždengiame bei verdame maždaug 8-10 minučių. Daugiau virti nereikia, nes grikiai mums bus reikalingi birūs. verdant grikiai itin maloniai kvepia, išvirusių skonis truputį riešutinis, bet nestiprus.
  2. 2. Tuomet česnaką šiek tiek pakepame aliejuje bei suberiame perpjautus pusiau vyšninius pomidoriukus. Ir juos labai neilgai pakepame keptuvėje su česnaku. Likusius ingredientus sumaišome padažui.
  3. Reklama
  4. 3. Paskui sumaišome grikius, pomidorus bei užpilame padažu.
  5. 4. Galite valgyti tiek šiltą, tiek šaltą. Skanaus!
  6. 5. Rekomendacija: Daugiau grikių salotų receptų rasite: Grikių salotos.
Varškės sūriu įdaryti pomidorai su alyvuogėmis
(1)
Pupelių paštetas
(6)
Labai vykęs bandymas pasigaminti graikišką spanakopitą
(1)
Lęšių makaronai su baklažanais, paprikomis ir pievagrybiais
(1)