Daržovių apkepas su moliūgu

2022-06-16 Autorius WorldRecipes.lt

Daržovių apkepas su moliūgu
Mano sūnus, tiek vyras valgė šį daržovių apkepą su moliūgais tiesiog pirštelius apsilaižydami. Tikrai labai geras ir pasiteisinęs receptas. Pamėginkite ir Jūs jau šiandien. Jį galite patiekti tiek vieną, tiek kaip garnyrą prie įvairiausių kitų patiekalų. Tad skaitom receptą ir imamės gamybos! :)

Ingredientai

    • moliūgas: 250 gramų
    • morkos: 1 didelės
    • svogūnai: 1
    • česnakas: 1 skiltelės
    • kiaušiniai: 1
    • manų kruopos: 2 valgomųjų šaukštų
    • fermentinis sūris: 150 gramų
    • aliejus
    • prieskonių mišinys
    • druska

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia moliūgą, morką, svogūną ir česnako skiltelę nulupame, nuplauname ir sutarkuojame burokine tarka.
  2. 2. Svogūno gabaliukus beriame į karštą aliejų ir pakepinamte. Kiaušinį išplakame. Du trečdalius sūrio sutarkuojame. Manų kruopas išmirkome.
  3. Reklama
  4. 3. Tada į indą dedame manų kruopas, moliūgo, morkos, česnako ir svogūno gabaliukus, pilame kiaušinio plakinį, pagardiname prieskonių mišiniu, pasūdome ir viską gerai išmaišome.
  5. 4. Kepimo formą ištepame aliejumi ir supilame masę.
  6. 5. Dedame į karštą orkaitę (170 laipsnių temperatūra) ir kepame, kol gražiai pagelsta.
  7. 6. Po to užbarstome likusiu tarkuotu sūriu ir dar kelias minutes pakepame orkaitėje.
  8. 7. Karštą arba jau atvėsusį skanaukite su grietine ar varškės padažu. Skanaus!
  9. 8. Rekomendacija: Daugiau daržovių apkepų receptų rasite: Daržovių apkepai.
Keptas tofu sūris su saldžia bulve
(1)
Keto konjac makaronai su tofu
(1)