Troškinta triušiena su daržovėmis

2020-08-22 Autorius Kviečiu į virtuvę

Troškinta triušiena su daržovėmis
Pastarosiomis savaitėmis vis mažiau savo gaminiuose naudoju kiaulieną, stengiuosi atrasti kitus skonius gamindama su vištiena, jautiena arba net aviena. Šį kartą į mano virtuvę įsisuko "triušiena". Rezultatas sakyčiau, kad yra aukštos klasės restorano lygio. Sulaukiau daugybės pagyrų. :)

Ingredientai

    • triušienos mėsos gabaliukai: 250 gramų
    • morkos: 1
    • porai: 1
    • krapai: pundelio
    • svogūnai: 1
    • česnakas: 2 skiltelių
    • pievagrybiai: 4-5
    • žali žirneliai: 1 saujos
    • žalieji Malabar pipirai: žiupsnio
    • druska "Flor de sald" su žolelėmis: pagal skonį
    • aliejus: šlakelio
    • sviestas: 30 gramų
    • grietinėlė: 100 mililitrų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia daržoves nulupkite.
  2. 2. Tuomet svogūną ir česnaką pasmulkinkite, morką supjaustykite griežinėliais, porą supjaustykite žiedais, o pievagrybius supjaustykite riekelėmis.
  3. Reklama
  4. 3. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir įkaitinkite aliejų.
  5. 4. Sudėkite porus, morką bei svogūną. Pakepinkite kelias minutes.
  6. 5. Tada suberkite česnaką, pakaitinkite, kol paskleis nuostabų aromatą.
  7. 6. Po to sudėkite mėsos gabaliukus. Pakepinkite, kol mėsa apskrus.
  8. 7. Sudėkite pievagrybius ir žirnelius. Pakepinkite dar keletą minučių.
  9. 8. Tada pagardinkite druska, šviežiai grūstais pipirais, pilkite grietinėlę ir patroškinkite maždaug 10-15 minučių.
  10. 9. Pabarstykite susmulkintais krapais, patiekite ir skanaukite!
  11. triušienos troškinys
  12. 10. Rekomendacija: Daugiau triušienos receptų rasite: Triušienos receptai.
Jautienos troškinys su morkomis ir bulvėmis
(58)