Troškinta aviena su bulvėmis

2022-12-07 Autorius WorldRecipes.lt

Troškinta aviena su bulvėmis
Šią troškintą avieną su bulvėmis ruošiau tik sau su vyru, nes galvojome, kad šeimoje avieną valgome vieni. Bet labai apsidžiaugiau, kad mažoji dukra su malonumu valgė avienos šonkauliukus. Ši mėsa yra kiek specifinė, dėl to vienas dalis mano šeimos jos nemėgsta ir nevalgo. Kiekvieną dieną valgyti nenorėčiau ir aš, bet kartas nuo karto tikrai mėgstu ją pasiruošti pagal įvairiausius receptus. Ir šį kartą vienas tokių, kuris man labai patiko, tad noriu pasidalinti ir receptu su Jumis visais. Pamėginkite ir Jūs tokį avienos paruošimo būdą. 

Ingredientai

    • aviena su kauliukais: 600 gramų (tiks šonkauliukai ir panašiai)
    • morkos: 2
    • svogūnai: 1 didelio
    • česnakas: 3 skiltelių
    • druska: pagal skonį
    • pipirai: žiupsnio
    • pomidorų pasta: 2 valgomųjų šaukštų
    • bulvės: 4
    • miltai: 1 valgomojo šaukšto (mėsos apvoliojimui)
    • aliejus: šlakelio
    • vanduo: 200 mililitrų
    • raudonėlis: žiupsnio
    • rozmarinas: žiupsnio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia avieną pabarstykite druska ir pipirais.
  2. 2. Tada apvoliokite miltuose ir apkepkite gerai įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrunda.
  3. Reklama
  4. 3. Supjaustykite smulkiais gabaliukais svogūną ir česnaką. Berkite į troškintuvą pas avieną. Pakepinkite, kol daržovės šiek tiek apskrus.
  5. 4. Tuomet sudėkite pomidorų tyrę ir pakaitinkite kelias minutes.
  6. 5. Morką supjaustykite stambiais gabaliukais, bulves perpjaukite į kelias dalis. Daržoves sudėkite į troškintuvą. Pilkite vandens.
  7. 6. Pagardinkite raudonėliu, druska, rozmarinu ir troškinkite ant silpnos kaitros maždaug 1 valandą. Patiekite ir skanaukite!
Čili sriuba su jautienos faršu ir pupelėmis
(1)
Cukinijų, paprikų ir baklažanų troškinys
(31)
Troškinta jaučio uodega orkaitėje
(2)