Bulvių košė su grietinėle ir pakepintais svogūnais

2024-04-06 Autorius WorldRecipes.lt

Bulvių košė su grietinėle ir pakepintais svogūnais
Kiek save pamenu nuo vaikystės, tai visada mėgau bulvių košę. Visur ir visada man jos reikėjo. Niekas nepasikeitė ir kai užaugau. Tikrai dažnai pasigaminu. O šiandien noriu Jums parodyti itin gerą variantą, kaip ją paruošti, kad patiktų visiems - su grietinėle ir pakepintais svogūnais. Taip paruoštą bulvių košę labai gardu patiekti kaip garnyrą prie mėsos patiekalų. Labai rekomenduoju ir Jums išmėginti jau šiandien. Pamatysite, kaip gerai pavyksta!

Beje, šiai bulvių košei geriausia yra naudoti daugiau krakmolo turinčias bulves. 

Ingredientai

    • bulvių: 500 gramų
    • grietinėlės: 50-80 mililitrų
    • svogūnų: 1-2 (nedidelių)
    • sviesto: gabaliuko
    • alyvuogių aliejaus: 1 valgomojo šaukšto
    • tarkuoto muskato riešuto
    • druskos

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių bulves nuskuskite, nuplaukite ir supjaustykite į kelias dalis.
  2. 2. Tada užpilkite šaltu vandeniu, berkite žiupsnelį druskos bei išvirkite.
  3. 3. Po to išvirusias bulves nusunkite ir dar šiek tiek palaikykite ant viryklės, kad jos būtų sausesnės.
  4. 4. Sugrūskite mediniu grūstuvu, įmaišykite kapotus, aliejaus ir sviesto mišinyje pakepintus svogūnus, muskato riešutą bei grietinėlę.
  5. 5. Viską labai gerai išmaišykite.
  6. 6. Patiekite ir skanaukite!
Bulviniai blynai iš šviežių bulvių
(1)