Baklažanai su ėrienos faršu ir kedro riešutais

2020-05-31 Autorius WorldRecipes.lt

Baklažanai su ėrienos faršu ir kedro riešutais
Vieną gražią dieną susiskambinom su sese. Kalbėjom kalbėjom.. Kol ji po kelių akimirkų pasakė: "Negaliu patikėt kaip skanu!". Pasirodo ji buvo ką tik atradusi baklažanų su ėrienos faršu ir cinamonu receptą. Tą pačią dieną pasidalino juo su manimi ir sakė būtinai pabandyti. Na ir štai, mano pirmasis bandymas. Skonis nerealus. Šis patiekalas skanus net pašildytas. Rekomenduoju ir jums. 

Ingredientai

    • baklažanai: 1,2 kilogramo
    • alyvuogių aliejus: 6 valgomųjų šaukštų
    • kmynai: 1,5 arbatinio šaukštelio
    • saldžiosios paprikos: 1,5 arbatinio šaukštelio
    • cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio
    • svogūnai: 2 vidutinio dydžio (apie 340 gramų)
    • kedro riešutai: 50 gramų
    • ėrienos faršas: 500 gramų (arba jautienos faršas)
    • petražolės: 20 gramų
    • pomidorų tyrė: 2 arbatinių šaukštelių
    • cukrus: 3 arbatinių šaukštelių
    • vanduo: 150 mililitrų
    • citrinos sultys: 1,5 valgomojo šaukšto
    • tamaridų pasta: 1 arbatinio šaukštelio (neturėjau, tad dėjau saldų aitriųjų paprikų padažą)
    • cinamono lazdelės: 4
    • druska
    • pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausiai įkaitiname orkaitę iki 220 laipsnių temperatūros.
  2. 2. Perpjauname baklažanus per pusę ir sudedame žieve žemyn ant kepimo skardos.
  3. Reklama
  4. 3. Baklažanų minkštimą aptepame 4 valgomaisiais šaukštais alyvuogių aliejaus ir pagardiname 1 arbatiniu šaukšteliu druskos bei negailime pipirų.
  5. 4. Dedame į orkaitę ir kepame maždaug 20 minučių kol gražiai paruduos.
  6. 5. Išimame iš orkaitės ir leidžiame atvėsti.
  7. 6. Kol baklažanai kepa galime pasiruošti įdarą. Įkaitiname didelę keptuvę su 2 valgomaisiais šaukštais alyvuogių aliejaus.
  8. 7. Sumaišome kmynus, cinamoną ir paprikas.
  9. 8. Susmulkiname svogūnus.
  10. 9. Pusę prieskonių mišinio suberiame į keptuvę kartu su svogūnais. Kepame dažnai maišydami ant vidutiniškai aukštos temperatūros apie 8 minutes.
  11. 10. Tuomet sudedame faršą, kedro riešutus, susmulkintas petražoles, pomidorų tyrę, 1 arbatinį šaukštelį cukraus, 1 arbatinį šaukštelį druskos bei pabarstome pipirų. Kepame maišydami apie 8 minutes, kol pilnai iškepa.
  12. 11. Likusį kmynų, cinamono ir paprikų mišinį sudedame į dubenį ir užpilame vandeniu bei citrinos sultimis taip pat sudedame tamaridų pastą, likusį cukrų, cinamono lazdeles, 0,5 arbatinio šaukštelio druskos ir gerai išmaišome.
  13. 12. Sumažiname orkaitės temperatūrą iki 195 laipsnių.
  14. 13. Prieskonių mišinį supilame į skardą su baklažanais.
  15. 14. Ant kiekvienos baklažano puselės dedame faršo mišinį.
  16. 15. Uždengiame skardą su folija, įdedame į orkaitę ir kepame 1 valandą ir 30 minučių.
  17. 16. Du kartus per kepimą atsidarome ir patikriname ar skystis neišgaravo ir apipilame juo faršą bei baklažanus. Jei skystis nugaravęs, pripilame vandens. Skanaus.
  18. 17. Rekomendacija: Daugiau receptų iš faršo rasite: Faršo patiekalai.
Baklažanai su ėrienos faršu ir kedro riešutais
Baklažanai su ėrienos faršu ir kedro riešutais
Shepherd pie - Šepardo pyragas su malta mėsa
(1)
Įdaryti makaronai su bešamelio padazu
(3)
Netikras zuikis su kiaušinių ir špinatų įdaru
(8)
Žiedinių kopūstų apkepas su faršu
(15)
Faršo ir sūrio štrudelis su lydytu sūreliu
(1)