Mėsos tefteliai su ryžiais troškinti puode, su morkų ir svogūnų padažu

2024-02-02 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Mėsos tefteliai su ryžiais troškinti puode, su morkų ir svogūnų padažu
Ar Jums irgi būna dienų, kai nebežinote ką čia skanaus pagaminus iš faršo? Man taip dažnai nutinka ir tada stengiuosi pagaminti ką nors paprasto, bet tą paprastą pagardinti kokiu nuostabiu padažu. Taip nutiko ir šį kartą su šiais metais tefteliais-kukuliais. Gal jie ir nieko nėra ypatingi iš savęs, bet morkų ir svogūnų padažas juos pakelia į visai kitą lygį. Gaunasi labai skanūs pietūs arba vakarienė. Rekomenduoju! :)

Beje, jau esu rodžiusi šiuos savo šeimos labai pamiltus savo mėsos kukulius:
- maltos mėsos kukuliai pomidorų padažo ir grietinės padaže;
- mėsos kukuliai su agurkiniu padažu;
- mėsos kukuliai skaniame padaže, troškinti orkaitėje;
- mėsos kukuliai su baltu padažu;
- mėsos kukuliai medaus ir garstyčių padaže;

Imamės gamybos!

Ingredientai

    • kiaulienos/jautienos faršo: 500 gramų
    • virtų ryžių: 1 stiklinės
    • svogūnų: 1
    • česnako: 2 skiltelių
    • miltų: apvoliojimui
    Padažui:
    • morkų: 1
    • svogūnų: 1
    • pomidorų pastos: 1,5-2 valgomųjų šaukštų
    • cukraus: 0,5 valgomojo šaukšto
    • druskos
    • pipirų
    • paprikos miltelių: 1 arbatinio šaukštelio
    • kapotų žalumynų (krapų, petražolių)
    • lauro lapų: 2
    • augalinio aliejaus
    • sviesto: gabaliuko

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje į dubenėlį dėkite mėsos faršą, virtus ryžius, susmulkintą vieną svogūną bei česnaką, kiaušinį, pagardinkite druska, pipirais ir gerai išmaišykite.
  2. 2. Rankomis darykite mėsos rutuliukus, apvoliokite miltuose bei pakepinkite keptuvėje įkaitintame aliejuje, iš abiejų pusių ir dėkite į puodą.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet likusį svogūną susmulkinkite, morką bei sutarkuokite smulkia tarka.
  5. 4. Į keptuvę pilkite aliejų, dėkite sviestą, įkaitinkite, dėkite morką, svogūną bei pakepinkite kelias minutes.
  6. 5. Po to dėkite pomidorų pastą, druską, pipirus, lauro lapus, paprikos miltelius, kapotus žalumynus, cukrų, pilkite stiklinę vandens, išmaišykite bei patroškinkite apie penkias minutes.
  7. 6. Tada mėsos teftelius užpilkite padažu bei troškinkite ant silpnos ugnies maždaug 25-30 minučių.
  8. 7. Patiekite su mėgstamu garnyru ir skanaukite!
Keptuvėje kepta kiaulienos šoninė su garstyčių padažu
(4)
Vieno puodo kiaulienos troškinys su pupelėmis, bulvėmis ir morkomis
(11)
Keturi skirtingi variantai kaip skaniai iškepti kepenis
(1)
Orkaitėje kepti šonkauliukai su medaus glazūra
(15)