Faršo ir sūrio štrudelis su lydytu sūreliu

2023-10-08 Autorius WorldRecipes.lt

Faršo ir sūrio štrudelis su lydytu sūreliu
Jau esu pasakojusi kaip pasigaminti sluoksniuotos tešlos obuolių štrudelį su migdolais ir austrišką štrudelį su varške ir razinomis, bet tai abu saldūs variantai. O šį kartą noriu papasakoti apie visai kitokį variantą. Šį kartą gaminsime tikrai ne desertą. Įdarui pasirinksime kiaulienos faršą, paprikas, pomidorus ir lydytą sūrelį su žalumynais. Patikėkite manimi, gaunasi fantastiškai skani vakarienė. Labai rekomenduoju pasigaminti jau šiandien! 

Ingredientai

    • šaldyta sluoksniuota tešla: 500 gramų
    • raudonosios saldžiosios paprikos: 1
    • saliero stiebai: 1
    • svogūnai: 1
    • česnakas: 1 skiltelės
    • pomidorai: 2
    • alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šauktų
    • malta jautiena: 250 gramų
    • lydytas sūrelis su žalumynais: 100 gramų
    • kiaušinių tryniai: 1
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • pipirai: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia atitirpiname šaldytą tešlą.
  2. 2. Tada papriką, salierus nuvalome, nuplauname ir supjaustome.
  3. Reklama
  4. 3. Svogūną ir česnaką nulupame bei susmulkiname.
  5. 4. Pomidorus nulupame, išpjauname kotelius ir supjaustome mažais gabaliukais.
  6. 5. Keptuvėje įkaitiname aliejų.
  7. 6. Sudedame daržoves ir troškiname maždaug 5-7 minutes, kol kietos daržovė suminkštės.
  8. 7. Tuomet sudėkite maltą jautieną ir maišydami kepame. Įberiame druskos ir pipirų, gerai išmaišome.
  9. 8. Keptuvę nuimame nuo kaitros ir paliekame atvėsti.
  10. 9. Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių temperatūros.
  11. 10. Iš sluoksniuotos tešlos iškočiokite stačiakampį (maždaug 30x40 centimetrų dydžio) ir aptepame tepamu sūreliu su žalumynais.
  12. 11. Ant viršaus sudedame mėsos ir daržovių masę.
  13. 12. Vyniotinį susukame nuo ilgesnės stačiakampio kraštinės ir padedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
  14. 13. Kiaušinio trynį išplakame su šaukštu vandens ir aptepame vyniotinį.
  15. 14. Kepame orkaitėje maždaug 45 minutes.
  16. 15. Supjaustome gabaliukais ir patiekiame. Skanaujame!
Paprasti čenakai su malta mėsa
(4)
Chili con carne - meksikietiškas jautienos faršo ir pupelių troškinys
(12)