Graikiškas cukinijų apkepas su feta ir polenta

2023-08-30 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Graikiškas cukinijų apkepas su feta ir polenta
Nežinau, kaip kitiems, bet man asmeniškai cukinijų apkepai, kurie yra pikantiški yra daug skanesni, nei saldūs. Kodėl? Net nežinau... Tiesiog tokie labiau patinka ir viskas.

Šis graikiškas apkepas su feta sūriu ir polenta man fantastiškas. Jeigu paskaitysite eigą ir pasirodys per daug sudėtinga gamyba, tai žinokite tikrai taip nėra. Šiek tiek "žaidimo" iš pradžių apkepant cukinijas yra, bet viskas vyksta ganėtinai greitai.

Tiesa jeigu kas dar nežino kas yra Polenta? - tai kukurūzų kruopos. Bet apie viską recepte.

Ingredientai

    • cukinijos: 1 kilogramo
    • aliejus: 3 valgomųjų šaukštų
    • druska: pagal skonį
    • juodieji pipirai: žiupsnio
    • šalotiniai svogūnai: 1
    • kiaušiniai: 5
    • graikiškas jogurtas: 150 gramų
    • polenta: 35 gramų
    • feta sūris: 135 gramų
    • kietasis sūris: 50 gramų
    • petražolės: pundelio
    • krapai: pundelio
    • česnakas: 3 skiltelių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia cukinijas perpjaukite išilgai pusiau (jeigu cukinijos labai storos, perpjauname išilgai į 4 dalis ir pašaliname sėklas, taip pat ir odelę, jeigu ji kieta. Jaunų cukinijų odelės lupti nereikia).
  2. 2. Supjaustykite cukinijas ganėtinai storomis, 2 centimetrų pločio juostelėmis.
  3. Reklama
  4. 3. Suberkite cukinijas į didelę kepimo skardą vienu sluoksniu, kad nebūtų cukinijos gabaliukai vienas ant kito.
  5. 4. Pašlakstykite 2 šaukštais aliejaus, pabarstykite druska bei pipirais. Pamaišykite kad kiekvienas gabaliukas pasidengtų aliejumi ir prieskoniais.
  6. 5. Dėkite kepti į įkaitintą iki 190 laipsnių temperatūros orkaitę maždaug 10 minučių.
  7. 6. Išimkite skardą su cukinijomis iš orkaitėmis, pabarstykite susmulkintais svogūnais, pašlakstykite dar vienu šaukštu aliejaus ir pašaukite vėl atgal į orkaitę. Kepkite maždaug 15 minučių, per tiek laiko cukinijos turėtų būti visiškai minkštos.
  8. 7. Per tą laiką, kol daržovės kepa, pasiruoškite užpilą: dubenyje sumaišykite kiaušinius, jogurtą, polentą, fetą, kietąjį sūrį, žalumynus, česnakus, įberkite druskos ir pipirų.
  9. 8. Pasiruoškite indą apkepui kepti (tinka įvairūs jūsų turimi indai, kuriuose kepate apkepus).
  10. 9. Išimkite skardą su cukinijomis.
  11. 10. Sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 170 laipsnių.
  12. 11. Sudėkite apkepintas cukinijas kartu su svogūnais ir skysčiu, jeigu jo liko skardoje į apkepo indą, ant viršaus supilkite pasiruoštą įdarą.
  13. 12. Pašaukite į orkaitę ir kepkite dar maždaug 15-20 minučių, arba kol viršus gražiai paruduos.
  14. 13. Patiekite ir skanaukite!
Graikiškas cukinijų apkepas su feta ir polenta
Marinuoto tofu vieno kąsnio užkandis su agurkais
(1)