Keptos cukinijos su tobulu fetos padažu

2024-08-20 Autorius Karolina Puodžiūtė

Keptos cukinijos su tobulu fetos padažu
Keptos cukinijos su tobulu plaktos fetos padažu – tai patiekalas, kuris sujungia paprastumą ir gurmanišką skonio prabangą. Natūralus cukinijų saldumas puikiai dera su intensyviai kreminiu plaktos fetos padažu. Fetos sūris, suplaktas iki švelnios konsistencijos su grūdėta varške ir citrinos sultimis, suteikia šiam patiekalui subtilaus sūrumo ir gaivios rūgštelės, o švieži bazilikai prideda aromatingo šviežių žolelių dvelksmo. Tai puikus pasirinkimas tiek kaip užkandis, tiek kaip lengvas pietų ar vakarienės patiekalas, kuris neabejotinai sužavės tiek jus, tiek jūsų svečius.

Redakcijos komentaras - paruošti plaktos fetos padažą galima naudoti ir rikotą vietoj grūdėtos varškės.

Ingredientai

    Cukinijoms:
    • Cukinijos: 3 vnt. (jaunos)
    • Alyvuogių aliejus: 3 valg.š. 
    • Druska ir pipirai: pagal skonį
    Plaktai fetai:
    • Fetos sūris: 200
    • Grūdėta varškė: 50g
    • Šviežias bazilikas: saujelė
    • Citrinos sultys: 2 valg.š. 
    • Česnakas: 1-2 skiltelės
    • Alyvuogių aliejus: 2 valg.š.
    • Druska: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Nupjauti cukinijoms abu galus ir tuomet jas perpjauti išilgai per pusę. Kiekvieną puselę peilio galu šiek tiek įpjauti įstrižai (tereikia lengvai įrėžti).
  2. 2. Pagardinti druska ir pipirais.
  3. 3. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir dėti kepti cukinijas, pjauta puse žemyn. Kiekvieną cukiniją apkepti apie 3min, kol taps gražiai parudavusi.
  4. 4. Tuomet apversti ir kitą pusę apkepti 2-3 min. Atidėti į lėkštę.
  5. 5. Į maisto smulkintuvą sudėti fetos sūrį, grūdėtą varškę, baziliko lapelius, česnako skilteles, supilti citrinos sultis ir aliejų, įberti druskos. Viską sutrinti iki kreminės tekstūros. Jeigu trūksta kremiškumo, galima dar įpilti šiek tiek aliejaus.
  6. 6. Lėkštėje išdėlioti keptas cukinijas ir pagardinti plakta feta.
Gruzdintų manijokų užkandis
(2)
Cukinijų kroketai su sūriu
(2)
Vegetariška lazanija su daržovėmis ir grybais
(2)