Orkaitėje kepti kiaulienos kepsniai su česnaku ir žolelėmis

2023-11-03 Autorius WorldRecipes.lt

Orkaitėje kepti kiaulienos kepsniai su česnaku ir žolelėmis
Gaminant šiuos sultingu kiaulienos nugarinės kepsnius su česnaku ir žolelėmis, galite kepti tiek visą nugarinę, tiek supjaustytą kepsneliais - čia jau kaip Jums labiau patinka. Jeigu labiau skubate - kepsneliai tikrai iškeps greičiau.

Ingredientai

    • kiaulienos nugarinės: 1,2 kilogramo (jeigu su kaulu, prireiks 2 kilogramų)
    • česnako: 1 galvos
    • čiobrelio, rozmarino, raudonėlio - po 1 arbatinį šaukštelį
    • druskos: 2 arbatinių šaukštelių
    • įvairių pipirų mišinio: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • augalinio aliejaus: 1 valgomojo šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių žoleles kartu su česnako skiltelėmis sutrinkite blenderiu.
  2. 2. Tuomet supilkite aliejų, dėkite druskos ir pipirų bei dar kartelį pertrinkite.
  3. 3. Tuomet kiaulienos nugarinę supjaustykite kepsneliais bei ištrinkite prieskoniais.
  4. 4. Dėkite į aliejumi pateptą kepimo skardą bei dėkite į 200 laipsnių temperatūros orkaitę.
  5. 5. Po 20 minučių kepimo primažinkite temperatūrą iki 180 laipsnių bei kepkite dar maždaug 20 min. Jei kepsite visą nugarinę, nesupjausčiusios kepsneliai, tada prireiks kepti maždaug ~90 minučių.
  6. 6. Patiekite ir mėgaukitės.:)
Kiaulienos nugarinės marinatas
(4)
Karštai rūkytos kiaulės ausys
(2)
Aštrūs baklažanai su kiauliena
(1)