Gaminant šiuos sultingu kiaulienos nugarinės kepsnius su česnaku ir žolelėmis, galite kepti tiek visą nugarinę, tiek supjaustytą kepsneliais - čia jau kaip Jums labiau patinka. Jeigu labiau skubate - kepsneliai tikrai iškeps greičiau.
Ingredientai
kiaulienos nugarinės: 1,2 kilogramo (jeigu su kaulu, prireiks 2 kilogramų)
česnako: 1 galvos
čiobrelio, rozmarino, raudonėlio - po 1 arbatinį šaukštelį
druskos: 2 arbatinių šaukštelių
įvairių pipirų mišinio: 0,5 arbatinio šaukštelio
augalinio aliejaus: 1 valgomojo šaukšto
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių žoleles kartu su česnako skiltelėmis sutrinkite blenderiu.
2. Tuomet supilkite aliejų, dėkite druskos ir pipirų bei dar kartelį pertrinkite.
Reklama
3. Tuomet kiaulienos nugarinę supjaustykite kepsneliais bei ištrinkite prieskoniais.
4. Dėkite į aliejumi pateptą kepimo skardą bei dėkite į 200 laipsnių temperatūros orkaitę.
5. Po 20 minučių kepimo primažinkite temperatūrą iki 180 laipsnių bei kepkite dar maždaug 20 min. Jei kepsite visą nugarinę, nesupjausčiusios kepsneliai, tada prireiks kepti maždaug ~90 minučių.