Orkaitėje kepta kiaulienos šoninė su traškia plutele pagal Beatą

2024-02-17 Autorius WorldRecipes.lt

Orkaitėje kepta kiaulienos šoninė su traškia plutele pagal Beatą
Net seile dabar bėga prisiminus, kaip skaniai pavyko šis patiekalas - orkaitėje iškepta kiaulienos šoninė su traškia plutele. Šį receptą pamačiau Beatos laidoje ir nusprendžiau visai neseniai išmėginti. Rezultatas buvo tiesiog tobulas. Dabar rašydama receptą jau galvoju kaip kepsiu šitaip dar kartą ir dar ... :) Išmėginkite, kepsite nuo šiol šitaip ir Jūs!

Beje, prie tokios mėsos man labai patinka Coleslaw kopūstų salotos su majonezu.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • kiaulienos šoninė: 1,5 kilogramo
    • rupi druska: 500 gramų
    Marinatui:
    • apelsino sultys: 1 stiklinės 
    • ananaso sultys: 0,5 stiklinės
    • vanduo: 2 stiklinių
    • druska: 4-5 arbatinių šaukštelių
    • česnakas: 5 skiltelių
    • citrinos sultys: iš 1 vnt.
    • džiovintas raudonėlis: 1 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia česnaką smulkiai sukapokite.
  2. smulkiai sukapotas česnakas
  3. 2. Tuomet sumaišykite tarpusavyje sultis, vandenį, marinatui skirtą druską ir raudonėlį.
  4. Reklama
  5. 3. Marinatą perkoškite.
  6. 4. Tada su švirkštu prišvirkškite į šoninę marinato. Nusausinkite.
  7. 5. Kepimo indą/formą išklokite su kepimo popieriumi.
  8. kepimo indas išklotas su kepimo popieriumi
  9. 6. Šoninę guldykite į kepimo indą, odele į viršų.
  10. 7. Klokite druskos sluoksnį ir išlyginkite paviršių.
  11. 8. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
  12. įkaitinta orkaitė iki 200 laipsnių temperatūros.
  13. 9. Dėkite kepti į orkaitę maždaug 30-40 minučių. Druskos luitą nuimkite. Padidinkite kaitrą iki 250 laipsnių ir kepkite dar 15 minučių. Lepinkitės!
Kiaulienos šoninės troškinys azijietiškai
(2)
Charčio sriuba su kiaulienos faršu ir pupelėmis
(3)