Naminis sulugunis. Pats paprasčiausias ir skaniausias sūris, dabar gaminu jį pati

2019-08-15 Autorius WorldRecipes.lt

Naminis sulugunis. Pats paprasčiausias ir skaniausias sūris, dabar gaminu jį pati
Daugiau apie sulugunius (gruzinišką sūrį) galite pasiskaityti wikipedia.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • pienas: 1 litro
    • grietinė: 200 mililitrų
    • kiaušiniai: 3
    • druska: 1 valgomojo šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia pieną užviriname ir įberiame druską.
  2. 2. Grietinę sumaišome su kiaušiniais.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet pilkite grietinės mišinį į pieną bei kruopščiai neskubėdamos maišykite.
  5. 4. Virinkite maždaug 3-4 minutes.
  6. 5. Pilkite į sietą ir paslėkite!
  7. 6. Skanaukite po maždaug paros arba daugiau (kuo ilgiau laikysite, tuo skonis vis skirsis, tai reikia kiekvienam atrasti savo mėgstamiausią).
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau sūrių receptų rasite: Sūriu receptai.

Bronius Genė Petrusevičiai

Šiandien pagaminom šį sūrį,paragavome,patiko.Palaikysime ir po to žiūrėsim koks bus kitas skonis.
Atsakyti

Aldona Visciuviene

koks svoris gaunasi sūrio iš šio kiekio produktų?
Atsakyti

Lina

Sveiki, kas gaminote, įdomu, kiek daugmaž gramų sulugunio gaunasi iš tam tikro kiekio produktų?
Atsakyti

Augenija

Šiandien gaminau dar nežinau koks bus skonis. Ačiū už receptuką. Gaminau iš naminių produktų.
Atsakyti

Čia ne sulugunis, paprastas sūris. Svarbu, kad skanu.

Joana

Pirma atvirinu apie pusę stiklinės vandens. Tada supilu pieną taip nesvyla.
Atsakyti

Daiva

Super sūris, taip gaminu jau senokai. Kartais gaminu su druska ir kmynais, o kartais dedu vanilinio cukraus ir džiovintų vaisių, tai gaunasi labai skanus desertas. Ir dedu ne grietinę, bet natūralų arba graikišką jogurtą😋
Atsakyti

undefined

Aš gaminu, bet pas mane visada prisvyla pienas, gal pasakykit ką daryti, kad pienas ne prisviltų?
Atsakyti

Gražina

Rašė kažkas, kad užvirina puse stiklinės vandens prieš pilant pieną.

Nijolė

Puodą su šaltu vandeniu perskalauti, tada pilti pieną.

Nijole

Vietoj grietines dedu varske, gaunasi lydytas suris. Skanu.
Atsakyti

Lina

Labai įdomus variantas! Kiek varškės dėti 1 litrui pieno? Atitinkamai tiek, kiek grietinės?

Renata

Dažnai darau. Labai skanu. Jokios rūgšties papildomai dėti nereikia.
Atsakyti

Daiva

Gal ir bus skanu paruošti lengva bet kur receptas ir sūrio didumąs tai juokinga nes gaunas kaip kulokas
Atsakyti

Teta

O kokio dydžio sūrio norit iš litro pieno

Irena

Iš litro pieno kilogramo sūrio negausite)

Beata

Gaminkite iš 3 litrų pieno, gausis 1kg. varškės 🙂

Margarita

Aš dariau su želė gabaliukais, labai skanus gavosi
Atsakyti

Vilma

Pabaigoje dėjote želės gabaliukus?

Roma

Galima ir iš parduotuvės , tik 3/5 riebumo
Atsakyti

Renata

o paslėgtą kur laukyti ar šaldytuve ar kambario temperatūroje
Atsakyti

Elena

Dariau, vietoje grietinės naudojau kefyrą, gavosi gerai
Atsakyti

Odeta

Ar tinka pienas is parduotuves?gyvenu Airijoje ir neturime naminio pieno🙂
Atsakyti

JAV

Tinka parduotuves pienas ir parduotuves grietine. Perku riebiausią. Tik as dar dadedu kmynu nes man tai skanu. Gaunasi kaip naminis varskes suris.

Nata

CIA ne suluguni gaunasi,nes produktai pas mus kiti ten deda maconi o pas mus jo nera.
Atsakyti

RimUte Eisner

Nata,gal galit pasakyti,kas yra maconi. Ne rūgęs pienas. Toks kietas ,kai gaunasi? Aš gyvenu ne Lietuvoj, pas mus yra kažkas panašaus į maconi, man yra sakę.

Stase

Nepaminėta kiek dedasi rugsties
Atsakyti

danute

Dedasi rūgšti grietinė ,jos pakanka kad sutrauktų pieną

undefined

čia rūgšties nereikia, dedasi rūgšti grietinė, gaminu geras gaunasi

Taigi

Jei nepaminėta, vadinasi ir nereikia. Grietinė rūgšti.

A

Ar galima su parduotuvėje pirktu pienu?
Atsakyti

ELENA

Nesupratau, paslegti paciame siete?
Atsakyti

Dalia

Nebūtinai slėgti siete. Slegiu normaliame sūrmaišyje

Vanda

Pagaminau jų jau daug :) Skonis priklauso nuo ''išlaikymo'', tik, kad ilgėliau neišsilaiko :) (Grietinė dedama rūgšti)
Atsakyti

Vanda

Slegiu sūrmaišyje.

Odeta

Ar is parduotuves pienas tinka?

Elona

Ar nebus kaip lydytas sūris? Jo labai nemėgstu))

Joana

O grietine buna saldi ? Jei saldi , tai bus grietinele

Laima

Gal kas daret si suri ar cia rugsti grietine dedasi ir koks jisai isejo ar skanus
Atsakyti

Violeta

Šiandien gaminau, neiškenčiau tai paragavau, neblogas, visi produktai iš savo ūkio, laikysiu ilgiau matysiu koks gausis rezultatas

Kristina

Pienas geriausiai riebesnis grietine bet kokia. Senai gaminu-tikrai verta

Dalia

Labai skanus. Galima pridėti ko tik nori. Pasidarai su priedais ar be jų. kaip kam patinka

Valdonė

Kai pradėjau, nuo tada nei karto sūrio nesu pirkusi. Produktai mano visi iš parduotuvės. Pienas 3,5%, o grietinė 30%. Skanesnio varškės sūrio nesu valgiusi.

Dalia

As dar dejau kmynu ir cukraus, man labai patiko

Sandra

Aš darau su graikišku jogurtu, puikiai gaunasi, galima dar įspausti citrinos sulčių, ar padaryti saldesnį, tada galima įdėti tris šaukštus cukraus, nu čia pagal skonį.

Laima

Gal galit pasakyti kur jį laikote, sausai ar išrūgose, kaip jis bręsta
Atsakyti

Vita

Nu pasidariau, bet man neskanu, kiaušinienė ir tiek, o ne sūris.😄
Atsakyti
Baklažanų lazanija su varške
(1)
Krabų mėsos ir špinatų užkepas - apkepas
(1)