Naminiai mėsainiai / hamburgeriai su sultingais kiaulienos-jautienos faršo maltiniais

2021-02-25 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Naminiai mėsainiai / hamburgeriai su sultingais kiaulienos-jautienos faršo maltiniais
Tai labai skanūs mėsainiai, kurie labai patinka mano visai šeimai. Aišku, gal tai ir nėra sveikiausias pasirinkimas, bet kartais taip norisi pasilepinti skaniais ir nuostabiais hamburgeriais su mėsa. 

Aš gamindama naudojau maišytą kiaulienos ir jautienos faršą, bet tikrai galima pasirinkti ir kitokią mėsą, kurią labiausiai mėgstate.

Ingredientai

    • mėgstamas faršas: 500 gramų (naudoju maišytą kiaulienos su jautiena)
    • garstyčios: 2 valgomųjų šaukštų
    • kiaušiniai: 1
    • smulkintos šviežios petražolės
    • druska
    • juodieji pipirai
    • mėsainių bandelės: 6
    • sūrio riekelės: pagal skonį
    • majonezas
    • pjaustyti pomidorai
    • mėlynieji svogūnai: pagal skonį (pjaustyti žiedais)
    • salotos lapai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia į kiaulienos/jautienos faršą įmuškite kiaušinį, dėkite garstyčias ir petražoles. Taip pat pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.
  2. 2. Gerai išminkykite ir palikite maždaug 10 minučių pastovėti.
  3. 3. Po to iš faršo formuokite maždaug bandelės dydžio maltinius ir kepkite keptuvėje ant silpnos kaitros ir iš abiejų pusių.
  4. 4. Kai maltiniai jau beveik iškepę, uždėkite po sūrio riekelę (arba po dvi jeigu norisi daugiau sūrio) ir pridenkite dangčiu, kad sūris išsilydytų.
  5. 5. Perpjaukite mėsainių bandelę ir abi puses aptepkite majonezu. Pašildykite mikrobangų krosnelėje arba orkaitėje. Galima ir grilyje.
  6. 6. Tada dėkite po žiedą mėlynojo svogūno ir po riekelę pomidoro.
  7. 7. Ant mėsainių bandelės uždėkite po mėsos maltinį su sūriu ir salotos lapą. Patiekite ir skanaukite!
  8. naminiai mėsainiai - hamburgeriai su mėsa
Maltos mėsos vainikas
(4)
Aštrus maltos mėsos troškinys arba čili troškinys
(4)